072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Ontwikkelaar toont eerste afbeeldingen van System76's Rust-versie van Pop_OS

datum: 14-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een ontwikkelaar is begonnen met het werken aan de eigen Gnome-desktopversie van System76 op basis van Rust. Het is nog steeds een preview-versie, maar het laat zien dat er verschillende UI-wijzigingen worden doorgevoerd.

System76 bevestigde in november al dat het werkte aan een nieuwe desktopomgeving voor zijn eigen Pop_OS!. Het is gebaseerd op roest. De desktopomgeving lijkt erg op de huidige Cosmic UI die Pop_OS! nu gebruikt, maar het is nog steeds gebaseerd op Gnome.

Ontwikkelaar Eduardo Flores heeft nu gekeken hoe die desktopomgeving eruitziet . Volgens hem is het vooral opvallend dat er naast kleine UI-wijzigingen meer is om de Rust-versie van Cosmic aan te passen. De huidige Cosmic desktop gebruikt nog GTK4 voor de Instellingen-app, maar in Rust zal dat iets anders zijn. Ook zijn er kleine wijzigingen in de gebruikersinterface van de instellingen, die deels via CSS zijn opgebouwd.

De zoekfunctie wordt een van de grootste veranderingen in Cosmic. Het kan overal in de instellingen-app worden opgeroepen, niet alleen in het hoofdmenu. Dit betekent dat gebruikers niet elke keer naar de eerste pagina hoeven terug te keren.

De invloed van Gnome is in veel omgevingen te zien. De launcher is bijvoorbeeld bijna hetzelfde. De app-lade ziet er ook hetzelfde uit, net als het dock onderaan het scherm, dat al in Pop_OS! is gebruikt. Flores merkt op dat de wijzigingen nog niet definitief zijn omdat Cosmic zich momenteel nog in een preview-fase bevindt. Wanneer die versie uitkomt, is nog niet bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01