072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Ontwikkelaars God of War Ragnarök tonen nieuwe toegankelijkheidsopties

datum: 19-05-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

God of War: Ragnarök biedt meer dan 60 toegankelijkheidsopties voor mensen met een handicap die de aankomende game willen spelen. Dit heeft ontwikkelaar Santa Monica Studios bekendgemaakt. Er zijn geen nieuwe details gedeeld over de game die in 2022 komt.

Volgens de ontwikkelaars krijgen gebruikers met een handicap in Ragnarök de mogelijkheid om de grootte van de ondertitels en de bijschriften zelf in te stellen. Die ondertitels en bijschriften krijgen meer ruimte op het scherm en het is ook mogelijk om ze extra groot weer te geven. De ondertitels en bijschriften kunnen ook ingekleurd worden en zullen op meer plaatsen in de game verschijnen zodat een gebruiker met een handicap niets hoeft te missen van het geluid in de gamewereld in God of War: Ragnarök.

De gebruikersinterface van de game is ook aangepast aan de behoeften van gamers met een handicap. Het wordt mogelijk om de lettergrootte voldoende te schalen zodat de menu-items beter leesbaar zijn. De in-game iconen zullen ook schaalbaar zijn. De controller mapping werd ook gereviseerd. Een gebruiker kan kiezen tussen meerdere aangepaste presets of zijn eigen controllerlay-out maken. Knoppen kunnen een andere functie krijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om een reeks in-game acties toe te wijzen aan knoppen.

Ook aan mensen met een visuele beperking wordt gedacht. Dit maakt het mogelijk om een nieuwe hoog contrast modus in te schakelen die bepaalde in-game elementen een bepaalde kleur geeft die contrasteert met de achtergrond. Die achtergrond kan minder verzadigd worden gemaakt om de voorgrond beter zichtbaar te maken.

God of War Ragnarök is de opvolger van God of War uit 2018, die al enkele toegankelijkheidsopties bevat. Deze zullen ook worden geïntegreerd in Ragnarök. Ragnarök werd voor het eerst aangekondigd in 2020 tijdens een PlayStation 5-showcase van Sony. In de zomer van 2021 verklaarde PlayStation-CEO Herman Hulst dat Ragnarök in 2022 zou verschijnen. De eerste trailer verscheen in september 2021. God of War Ragnarök is uit voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01