072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Ontwikkelaars willen Activision anti-cheat systeem analyseren na stuurprogramma lek

datum: 15-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De kerneldriver voor Activision's nieuwe anti-cheatsysteem Ricochet is online verschenen en er wordt gewerkt aan reverse-engineering van het systeem. Dat beweert Twitter-account Anti-Cheat Police Department, dat informatie verzamelt op het gebied van online cheaten.

De tweeter heeft twee screenshots van de gelekte driver gedeeld. Het laat zien dat de 'Activision Ricochet driver' is gedeeld op een forum van cheat-ontwikkelaars. Uit een van de bestanden blijkt dat de digitale handtekening afkomstig lijkt te zijn van 'Activision Publishing Inc.'. De twitteraar verduidelijkt in de reacties onder de tweet dat het niet om de broncode van het anti-cheatsysteem gaat, maar om de driver. Dat geeft cheat-ontwikkelaars een vroege start, volgens Account.

Hij legt ook uit dat de verduistering van de bestuurder, die bedoeld is om ervoor te zorgen dat de bestuurder niet gemakkelijk kan worden geparseerd, volgens forumleden zwak is. In plaats van het stuurprogramma te virtualiseren, is het gecodeerd met junkcode om precies te verdoezelen wat het stuurprogramma doet. Volgens de twitteraar wordt er al gewerkt aan de reverse engineering van het anti-cheat systeem met behulp van de driver. In hoeverre dit daadwerkelijk het geval is, is niet bekend.

Activision maakte donderdag bekend dat het werkt aan een nieuw anti-cheat systeem voor Call of Duty op pc. Het systeem, Ricochet genaamd, moet bedrog tegengaan met behulp van een stuurprogramma dat op kernelniveau van de computer werkt. Het stuurprogramma controleert op interactie en geknoei met software van derden die op bedrog wijst. De bestuurder zou later dit jaar vrijgelaten moeten worden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01