072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Ontwikkelteam verwijdert 'ongepaste referenties' uit World of Warcraft

datum: 28-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Het ontwikkelteam van Blizzard is bezig met het verwijderen van "ongepaste referenties" uit World of Warcraft. Deze beslissing komt een week nadat de Amerikaanse staat Californië een rechtszaak heeft aangespannen tegen Activision Blizzard wegens discriminerend en seksueel misbruik.

Volgens het team van World of Warcraft wordt momenteel aan de veranderingen gewerkt. De komende dagen zullen spelers meerdere veranderingen zien verschijnen in Shadowlands en World of Warcraft Classic. De ontwikkelaars zullen niet in meer detail treden, maar zeggen dat de referenties "niet geschikt zijn voor onze wereld". Het team zegt dat het vertrouwen zal herwinnen door acties en zegt dat het de visie van de gemeenschap deelt om "een plek te creëren waar mensen van alle rassen, etniciteiten, seksuele geaardheden en achtergronden gedijen en er trots hun thuis van kunnen maken." vermelden'.

In de verklaring zegt Blizzard ook dat de afgelopen dagen een tijd van bezinning zijn geweest voor het World of Warcraft-team. Het bedrijf zegt te luisteren naar de 'dappere vrouwen die naar voren zijn getreden en hun ervaringen hebben gedeeld'. Dat is waarschijnlijk een verwijzing naar onder meer de brief van meer dan 2.600 Activision Blizzard-medewerkers waarin ze hun ontzetting uiten over de negatieve reactie van het bedrijf op de aantijgingen. Het bedrijf voerde aan dat de beschuldigingen vaak vertekend of volledig onjuist zijn en beschuldigt de klagers ervan niet met het bedrijf te hebben gesproken voordat ze zich tot de autoriteiten hebben gewend. De huidige verklaring over de wijzigingen in World of Warcraft gaat niet rechtstreeks in op deze officiële reactie. Met de huidige verklaring zal Blizzard zich waarschijnlijk ook indirect richten op de werknemers die woensdag zullen stoppen met werken op de Blizzard-campus in Irvine, Californië, uit protest tegen de officiële reactie van leidinggevenden.

De rechtszaak in Californië is aangespannen door het Department of Fair Employment and Housing, dat naar verluidt twee jaar heeft besteed aan het onderzoeken van de situatie op de werkplek. Het ontdekte dat Activision Blizzard vrouwen op verschillende manieren discrimineert als het gaat om gelijke kansen rond beloning, promoties en andere aspecten van werk. Er zou ook een cultuur zijn waarin vrouwen seksueel worden geïntimideerd en er is een 'frat-boy-cultuur'. De rechtszaak verwijst specifiek naar een vrouwelijke medewerkster die zelfmoord pleegde, waarbij ze opmerkte dat ze te maken had met 'intense seksuele intimidatie'. Er is een thread op Reddit die nogal wat reacties en ervaringen van met name vrouwelijke ex-medewerkers bevat.

Vier dagen geleden spraken voormalige bedrijfsleiders zoals Chris Metzen en Mike Morhaime zich uit over de kwestie. Beiden verontschuldigen zich. Morhaime zegt veel spijt te hebben, zich te schamen en beweert te hebben gefaald. Hij erkent ook dat er in de branche sprake is van intimidatie en discriminatie.

Update, 13.13 : Volgens Wowhead zijn dit verwijzingen naar voormalig senior creatief directeur Alex Afrasiabi.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01