072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Ook AMD 'helpt' fabrikanten en webshops te stunten met prijzen van CPU's en GPU's

datum: 28-07-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Afgelopen weekend schreven we op Tweakers dat Nvidia actief streeft naar lagere verkoopprijzen voor videokaarten, door winkels financieel te compenseren. Ook AMD past nu soortgelijke tactieken toe, bevestigen bronnen in de markt aan Tweakers.

Onder de campagnenaam ' Game on AMD ' kunnen winkels een fikse korting krijgen op de aanschafprijs van Ryzen 5000-processors en Radeon RX 6000 grafische kaarten, mits ze voldoende grote bestellingen plaatsen. Het doel hiervan is om de verkoopsnelheid te verhogen en daarmee de opgebouwde voorraden naar een gezonder niveau te brengen. Zeker in het high-end segment is er een overschot aan videokaarten, waarvan we de precieze redenen in het eerder gepubliceerde artikel nader hebben onderzocht.

In de praktijk zien we in de Pricewatch veel AMD-processors in prijs dalen. AMD verkoopt deze uiteraard aan (web)winkels, zodat de ingezette actie direct effect heeft. In het geval van videokaarten zijn er individuele fabrikanten die Radeon GPU's gebruiken voor hun aangepaste modellen. Die deals komen dus wat langzamer op gang, al zien we hier en daar al aanbiedingen verschijnen.

Een opvallend effect van AMD's push is dat er korte tijd een RX 6700 videokaart te koop stond, zonder het achtervoegsel XT. AMD heeft afgelopen maand stilletjes dit nieuwe model uitgebracht, met minder rekeneenheden en geheugen dan de RX 6700 XT. De voorraad van die specifieke kaart is echter al uitgeput.

Tot nu toe zijn Alternate, Azerty, Informatique en Megekko de Nederlandse winkels die zich hebben gecommitteerd aan de verkoopactie. Volgens AMD zijn de aanbiedingen geldig tot 5 augustus, maar een verlenging is niet uitgesloten. Hieronder zie je een live overzicht van de meest depressieve AMD-processors en videokaarten, van de Pricewatch. De vermelde vanafprijs is altijd de laagste prijs voor dat product van 14 dagen geleden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01