072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

OpenSSL 3.0 is vrijgegeven

datum: 08-09-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Versie 3.0 van OpenSSL is vrijgegeven na drie jaar ontwikkeling. Het ontwikkelteam heeft nogal wat wijzigingen aangebracht in de populaire SSL- en TLS-toolkit. Het is daarom niet volledig achterwaarts compatibel met eerdere releases.

OpenSSL OpenSSL 3.0.0 werd voorafgegaan door 17 alfa-releases, twee beta-releases en meer dan 7.500 commits en bijdragen van meer dan 350 ontwikkelaars, meldt Matt Caswell van het OpenSSL Project. Vergeleken met de vorige versie, OpenSSL 1.1.1, die in 2018 verscheen, is de beschikbare documentatie met 94 procent toegenomen en de hoeveelheid code met 54 procent, zegt hij.

Een van de veranderingen is dat OpenSSL nu wordt gedekt door een Apache-licentie v2 in plaats van zijn eigen OpenSSL- of SSLeay-licentie. Nieuw is het 'provider'-concept, waarbij gebruikers kunnen aangeven welke provider ze voor applicaties willen gebruiken en deze providers algoritme-implementaties zoals cryptografische modules beschikbaar stellen. Standaard zijn er vijf providers en een daarvan is voor de Amerikaanse overheidsstandaard FIPS of Federal Information Processing Standards. Derden kunnen ook providers beschikbaar stellen die kunnen inhaken op OpenSSL.

Het OpenSSL-team rapporteert alle wijzigingen die zijn aangebracht in een uitgebreide changelog. Omdat dit een belangrijke release is, moeten toepassingen met een oudere versie van OpenSSL opnieuw worden gecompileerd. Daarnaast kunnen er waarschuwingen worden getoond over verouderde API's. De meeste applicaties die met OpenSSL 1.1.1 werkten, zouden hoe dan ook ongewijzigd moeten werken met versie 3.0.0, hoewel er in sommige gevallen wijzigingen moeten worden aangebracht, volgens het OpenSSL-project.

Oorspronkelijk stond OpenSSL gepland voor release in 2019, maar de release werd meer dan eens uitgesteld .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01