072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Opera brengt Web3-cryptobrowser uit voor Windows, Mac en Android

datum: 19-01-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Het bedrijf achter webbrowser Opera heeft een Web3-browser aangekondigd met geïntegreerde crypto-portemonnee, Crypto Browser Project. De bètaversie van de browser is beschikbaar voor Windows, macOS en Android. De browser verschilt functioneel weinig van de standaard Opera-browser.

De browser is gebaseerd op Web3 en gebruikt Chromium, net als Opera zelf. Het Crypto Browser Project heeft een homepage of 'Crypto Corner' waar gebruikers het laatste blockchain-nieuws krijgen, evenals informatie over aankomende airdrops, evenementen, NFT's, educatieve inhoud, podcasts, video's en cryptoprijzen.

Bovendien beschikt de browser over een geïntegreerde crypto-portemonnee waarmee de gebruiker toegang heeft tot zijn eigen munten en zich kan aanmelden bij bepaalde gedecentraliseerde apps, zonder dat hij extra extensies hoeft te installeren. Gebruikers kunnen ook een andere portemonnee in de browser selecteren, via een tool voor het selecteren van een portemonnee. De browser heeft ook een beveiligd klembord waarmee gebruikers veilig kunnen kopiëren en plakken. Dit is belangrijk als gebruikers hun portemonneenummers willen delen. Opera test die functie sinds december en zou ook naar Opera 83 moeten komen .

De browser verschilt niet veel van de standaard Opera-browser, behalve in naam en in termen van startpagina, maar heeft wel cryptomunten in de kern. Opera begon in 2018 met het testen van een ethereum wallet-functie op Android , die later ook naar desktop kwam . De ethereum wallet is eind 2018 toegevoegd aan Opera. Opera 60 kreeg in 2019 ondersteuning voor Web3 en native ondersteuning voor Web 3 dApps, oftewel gedecentraliseerde apps, iets wat nu ook in deze nieuwe browser zit. Gebruikers hebben met de nieuwe app toegang tot Web3-websites en dApps vanuit de adresbalk.

Het Crypto Browser Project bevat ook alle andere standaardfuncties van Opera. Zo is het niet nodig om in te loggen om de VPN te gebruiken en is de browser standaard voorzien van een ad blocker en tracker blocker. De browser staat los van Opera en de reguliere Opera-browser behoudt ook ondersteuning voor Web3 en zijn eigen crypto-portemonnee. Het Crypto Browser Project bevindt zich momenteel in bèta, maar zou in de komende maanden moeten worden uitgebracht, inclusief ondersteuning voor Layer 2, Polygon, Solana, Near, Handshake en Cosmos.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01