072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Oracle verliest hoger beroep wegens betaling van miljarden aan HPE wegens stillegging Itanium

datum: 01-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Het Californische hof van beroep heeft het beroep van Oracle in HPE's einde van Itanium-ondersteuning afgewezen. Daarmee lijkt Oracle een definitieve schadevergoeding van 3 miljard dollar te moeten betalen.

Het Hooggerechtshof van Californië heeft het beroep van Oracle woensdag zonder verdere uitleg afgewezen, schrijft de San Francisco Chronicle . In theorie kan Oracle nog naar de Supreme Court van de Verenigde Staten, aldus The Register , maar deze rechtbank behandelt niet alle aangedragen zaken en het moet daarbij bijvoorbeeld gaan om de interpretatie van federale wetten. Het is dus mogelijk dat de afwijzing van het beroep een einde heeft gemaakt aan een langlopende zaak tussen Oracle en HPE.

Die zaak betreft schade die HP in het verleden zou hebben geleden als gevolg van het stopzetten van de ondersteuning door Oracle van Itanium-processors. Hewlett Packard Enterprise splitste zich eind 2015 af van HP en zette het bedrijf voort. Itanium-processors voor servers zijn in eerste instantie ontwikkeld door Intel en HP, met ondersteuning van onder meer Oracle, Red Hat en Microsoft.

Red Hat en Microsoft hebben die ondersteuning ingetrokken, maar Oracle garandeerde HP in 2010, na het vertrek van HP CEO Mark Hurd naar Oracle, dat het bedrijf zijn langdurige samenwerking met HP zou behouden en softwareondersteuning zou bieden voor Itanium-server-CPU's. blijf bieden. In 2011 kondigde het bedrijf echter plotseling aan dat de ondersteuning voor Intel's Itanium-CPU's werd stopgezet. Intel zelf had de ontwikkeling destijds al op een laag pitje gezet en stopte in 2019 definitief met Itanium.

Hoe dan ook, volgens HP was de belofte van Oracle een contract waaraan het zich moest houden. De rechter gaf HP daar in 2012 gelijk aan de jury kende HP en in 2016 een schadevergoeding van 3,14 miljard dollar op . In juni vorig jaar , het hof van beroep bevestigde het eerdere vonnis en Oracle's bewering dat de schade te hoog waren afgewezen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01