072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Oudere G Suite-gebruikers krijgen nog steeds de optie voor een gratis account

datum: 28-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google werkt aan een functie voor gebruikers van de oude Google G Suite waarmee ze de meeste van hun gegevens en betaalde inhoud kunnen behouden zonder dat ze zich hoeven aan te melden voor een Workspace-abonnement. Daarbij verliezen ze bepaalde G Suite-functies.

Google geeft niet veel details over de nieuwe functie en welk account gebruikers zullen krijgen, maar het lijkt erop dat Google gebruikers overzet naar een gewoon consumentenaccount. Het gaat om gebruikers die voor 2012 een Google G Suite-abonnement hebben afgesloten. Dat was bedoeld voor bedrijven die bijvoorbeeld aangepaste e-mailadressen wilden waarbij @gmail.com werd vervangen door @bedrijfsnaam.com.

Hoewel dit abonnement bedoeld was voor bedrijven, werd het ook gebruikt door consumenten. Dit abonnement was gratis, maar vorige week maakte Google bekend dat gebruikers vanaf 1 juli moeten overstappen op een Google Workspace-pakket. Er zijn twee gratis versies voor scholen en stichtingen, maar Google controleert of organisaties in aanmerking komen voordat ze gebruik maken van deze gratis pakketten.

In de praktijk betekende dit dat gebruikers met zo'n legacy G Suite-account moesten overstappen naar een betaald account of bepaalde services, zoals Gmail, zouden verliezen. Gegevens van deze accounts kunnen worden gedownload, maar kunnen daarna niet eenvoudig weer worden geüpload naar een nieuw Google-account. Bovendien zouden gebruikers apps en content kwijtraken die bijvoorbeeld via de Play Store zijn gekocht.

Dit plan werd bekritiseerd. Als reactie hierop heeft Google eerder deze week een ondersteuningspagina bijgewerkt met meer en nieuwe informatie. Google zegt bijvoorbeeld dat het "in de komende maanden" een functie zal introduceren waarmee "de meeste inhoud en gegevens" kunnen worden overgedragen naar een gratis account. Betaalde Google Workspace-content wordt hiermee niet overgedragen. Deze overgedragen accounts verliezen ook de mogelijkheid voor aangepaste e-mailadressen en beheer van meerdere accounts. Het lijkt er dus op dat gebruikers een nieuw e-mailadres moeten kiezen. Google zegt de komende maanden meer informatie te geven over dit plan en de functie voor 1 juli te introduceren.

Ars Technica merkt ook op dat Google is begonnen met het verspreiden van een enquête over hoe oudere G Suite-gebruikers hun accounts gebruiken. Gebruikers kunnen hier ook hun e-mailadres achterlaten en Google zal hen informeren over hun oude account.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01