072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Panasonic meldt datalek na hack op intern netwerk

datum: 29-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Het Japanse bedrijf Panasonic heeft bevestigd betrokken te zijn bij een datalek. Volgens Panasonic heeft een 'derde' zich onrechtmatig toegang verschaft tot het netwerk van het bedrijf, waarbij 'bepaalde gegevens' zijn ingezien.

Panasonic schreef in een persbericht dat hackers op 11 november "illegaal toegang hebben verkregen" tot het netwerk van het bedrijf. Een woordvoerder van Panasonic verduidelijkte echter aan TechCrunch dat de ongeautoriseerde toegang plaatsvond tussen 22 juni en 3 november en voor het eerst werd gedetecteerd op 11 november.

Volgens Panasonic is uit intern onderzoek gebleken dat deze derde partij toegang heeft gekregen tot 'sommige gegevens' op een server. Om wat voor gegevens het gaat, maakt het bedrijf niet duidelijk. Panasonic heeft de hack gemeld bij de autoriteiten en heeft "beveiligingsmaatregelen" genomen, "waaronder stappen om toegang op afstand tot het netwerk te voorkomen".

Het bedrijf zegt ook samen te werken met een bedrijf om de hack te onderzoeken en te bepalen of toegang is verkregen tot persoonlijke gegevens van klanten of andere gevoelige gegevens. Verdere details over de hack zijn er nog niet.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01