072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Paradox kondigt The Sims-achtige game Life by You aan

datum: 21-03-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Paradox studio Tectonic heeft zijn eerste game aangekondigd: Life by You. De levenssim zal een open wereld zijn en spelers kunnen alle personages in die spelwereld spelen die ze willen. Hoofd van de studio is Rod Humble, voormalig hoofd van het merk The Sims.

Life by You lijkt veel gameplay te delen met De Sims-games en heeft een open wereld, zoals De Sims 3 had. In tegenstelling tot de EA-games kunnen spelers in Life by You alle personages overnemen die ze willen, ook buiten het huishouden. In Life by You ligt ook meer nadruk op quests die spelers kunnen uitvoeren en XP die te behalen zijn. Quests kunnen bijvoorbeeld gaan over het planten van bloemen.

Onderaan het scherm zien gebruikers doorlopend de basisbehoeften van de personages, die bestaan uit honger, genot, dorst, slaap, toiletbehoefte, hygiëne en sociale behoeften. Met pop-ups boven personages kunnen spelers zien wat de personages aan het doen zijn, zelfs als ze niet direct de controle hebben. Personages kunnen skateboarden, fietsen en autorijden om zich door de open wereld te verplaatsen.

Paradox zegt dat personages 'echte gesprekken' hebben, die gebaseerd zijn op de 'unieke situatie' van het personage. In The Sims-games zien spelers alleen wolken met bepaalde iconen erin, maar in Life by You zien spelers teksten op het scherm. De Paradox-game heeft ook een third-person-modus, waarin de camera het personage volgt. Tectonic laat bijvoorbeeld zien hoe een personage door een winkel loopt en de camera volgt het personage.

De ontwikkelaar zegt dat spelers veel van de games kunnen aanpassen en ze veel vrijheid kunnen geven, zoals het kiezen van de kleuren van individuele meubelstukken en het gemakkelijk verplaatsen van gebouwen in de gamewereld. Tectonic benadrukt ook de modabiliteit van het spel. Spelers kunnen mannelijke, vrouwelijke of niet-binaire personages maken, en die personages kunnen ook verliefd worden op mannelijke, vrouwelijke of niet-binaire personages, of een combinatie hiervan.

De game is gemaakt door Paradox Tectonic, een Paradox-studio opgericht in 2019. Rod Humble leidt Tectonic; Humble was hoofd van het merk De Sims rond de tijd dat De Sims 3 uitkwam in 2009. Later werd hij CEO van Linden Lab, ontwikkelaar van Second Life. Life by You verschijnt op 12 september op Steam en de Epic Games Store als Early Access en kost 40 euro.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01