072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Patentaanvraag van Valve wijst op direct spelen van gedownloade games

datum: 23-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een patentaanvraag onthult dat Valve werkt aan een functie waarmee games rechtstreeks op pc kunnen worden gespeeld via Steam terwijl ze nog worden gedownload. Valve zou de leesbewerkingen van de games van andere gebruikers analyseren en de volgorde van de te downloaden bestanden aanpassen.

Volgens de octrooiaanvraag, de onderliggende software analyseert de leesbewerkingen van exe-bestanden uit verschillende client machines al uitvoeren van het spel. De toegang tot de gegevens bepaalt de volgorde waarin andere gebruikers de gegevens kunnen downloaden. Die opdracht is bedoeld om ervoor te zorgen dat de speler zo snel mogelijk over de gegevens beschikt om het spel te starten en te spelen, voordat de volledige download gereed is.

Het lijkt erop dat Valve geen onderscheid maakt tussen nieuwe en oude games; de analyses zijn natuurlijk ook toepasbaar op bestaande games. Het is momenteel onduidelijk of de functionaliteit daadwerkelijk in de Steam-app of op SteamOS wordt geïmplementeerd.

Bedrijven als Sony, Microsoft, EA en Blizzard bieden gamers al lang de mogelijkheid om games te spelen tijdens de installatie of download. Bij de aankondiging van de PS4 in 2013 kondigde Sony aan dat veel titels speelbaar zouden zijn nadat enkele installatiebestanden waren gedownload. Hiervoor zijn de bestanden gesplitst, aldus Sony. In 2018 kondigde Microsoft FastStart aan . Met deze technologie konden Xbox One-consolegebruikers hun games starten nadat "een fractie" van de bestanden was gedownload. Door middel van machine learning is geanalyseerd welke bestanden eerst gedownload moesten worden om het spel te starten. FastStart was alleen mogelijk via een internetverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 20Mbit/s en met een beperkt aantal games.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01