072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Pc's met recente Intel-CPU's kunnen geen UHD Blu-rays afspelen via PowerDVD

datum: 17-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

PowerDVD-gebruikers kunnen mogelijk geen UHD Blu-rays afspelen als ze ervoor kiezen om dit te doen op een pc met Intel 11e en huidige 12e generatie processors, dat wil zeggen Rocket Lake en Alder Lake. Dit houdt verband met het verwijderen van beveiligingskenmerk SGX door Intel.

Cyberlink, het bedrijf achter de veelgebruikte PowerDVD-software om dvd's en Blu-rays af te spelen, schrijft op haar website dat een beveiligingsfunctie genaamd Intel Software Guard Extensions vereist is voor de CPU en moederbordfirmware om de DRM-beveiligde inhoud op de UHD te verwerken. blu-rays op een Windows-platform.

Deze Intel SGX-functie is verwijderd uit de 11e generatie CPU's. Dat betekent dat ondersteuning voor UHD Blu-ray-weergave kan verdwijnen. Dit kan beperkt zijn tot software zoals PowerDVD, aangezien het een van de geautoriseerde softwarespelers is voor het afspelen van beveiligde 4k-schijven. Dit programma gebruikt hiervoor SGX.

Andere afspeelsoftwaretools die geen SGX gebruiken, zullen waarschijnlijk probleemloos werken en het lijkt beperkt te zijn tot pc's met de genoemde Intel-CPU's. Intel SGX is niet per se de standaard voor het beschermen van de inhoud op UHD Blu-rays; Hiervoor worden ook HDCP 2.2, AACS 2.0 en soms AACS 2.1 gebruikt.

Gebruikers met oudere platforms die de 4k-schijven willen blijven gebruiken, wordt door Cyberlink geadviseerd om 7e tot en met 10e generatie Intel Core i-processors te blijven gebruiken, evenals de bijbehorende moederborden die Intel SGX ondersteunen. Het wordt ook aangeraden om het besturingssysteem en de gerelateerde Intel-stuurprogramma's niet bij te werken om te voorkomen dat Intel SGX wordt verwijderd. Een update naar Windows 11 wordt specifiek afgeraden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01