072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Pc-versie van Horizon Zero Dawn krijgt ondersteuning voor Nvidia DLSS en AMD FSR

datum: 08-12-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Guerrilla Games heeft update 1.11 uitgebracht voor de pc-versie van Horizon Zero Dawn. De game krijgt daarom ondersteuning voor Nvidia DLSS en AMD FidelityFX Super Resolution. De game krijgt ook een verbeterd shader-beheersysteem.

Guerrilla meldt in de Steam-patchnotities dat update 1.11 voor Horizon Zero Dawn op woensdag 8 december is uitgebracht. De belangrijkste toevoeging is ondersteuning voor respectievelijk AMD's en Nvidia's supersampling-technieken, FSR en DLSS. Beide technieken renderen games in een lagere resolutie en passen vervolgens opschaling toe. Dit resulteert in hogere framesnelheden dan weergave in native resolutie. De pc-versie van Horizon Zero Dawn ondersteunde eerder AMD's Contrast Adaptive Sharpening-technologie voor scherpere beelden, maar die optie wordt uit de game verwijderd. AMD FidelityFX Super Resolution dient als vervanging hiervoor.

Verder heeft de ontwikkelaar het over prestatieverbeteringen in de pc-versie van Horizon Zero Dawn. Update 1.11 voegt een verbeterd shader-beheersysteem toe. Er is bijvoorbeeld geen 'pre-compilatie'-stap meer voor shaders bij het opstarten van een game; shaders worden nu alleen gecompileerd tijdens het laden en op de achtergrond.

De game zou ook minder 'stutters' moeten hebben door op de achtergrond shaders te compileren. Ook zullen laadschermen nu 'wachten' totdat alle benodigde shaders volledig zijn gecompileerd. Volgens Guerrilla kan dit leiden tot langere wachttijden op oudere systemen, maar op "hogere specificatie machines en snellere CPU's" zullen de laadschermen korter zijn.

Horizon Zero Dawn is gemaakt door de Nederlandse gamestudio Guerrilla Games. De game kwam in 2017 uit voor de PlayStation 4, en een pc-versie verscheen in 2020. Sony brengt nu vaker voormalige PlayStation-exclusives naar pc's. Naast Horizon Zero Dawn heeft het bedrijf al pc-versies van Death Stranding en Days Gone uitgebracht. PC-versies van de 2018 God of War-game, de Uncharted: Legacy of Thieves Collection en Uncharted 4 zullen volgend jaar ook verschijnen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01