072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

PCI-SIG rondt de PCIe 6.0-standaard af met overdrachtsnelheden van 128 GB/s

datum: 12-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De organisatie die toezicht houdt op de PCI-standaard heeft de PCIe 6.0-standaard gereed. De maximale bandbreedte is verdubbeld ten opzichte van PCIe 5.0. De eerste producten die de standaard ondersteunen, verschijnen naar verwachting binnen twaalf tot achttien maanden.

Volgens PCI-SIG maakt de 6.0-standaard overdrachtssnelheden tot 128 GB/s mogelijk bij gebruik van 16 banen, een verdubbeling van die van PCIe 5.0. In eerste instantie zijn de hogere snelheden vooral handig voor servers, omdat er continu vraag is naar meer bandbreedte in datacenters, onder meer voor AI- en HPC-toepassingen. PCI-SIG meldt aan AnandTech dat PCIe 6.0 binnen 12 tot 18 maanden in commerciële producten zal worden geïmplementeerd. Dit zijn naar verwachting producten voor de servermarkt. Consumentenproducten met ondersteuning voor de standaard, zoals SSD's, volgen op een later moment. Het gebruik van PCIe 5.0 voor SSD's is op dit moment nog maar net begonnen.

Om de verdubbeling van de bandbreedte mogelijk te maken, gebruikt de PCIe 6.0-standaard puls-amplitudemodulatie 4, of pam4, met een flit of een stroomregeleenheid . Hiermee wijkt de standaard af van de non-return-to-zero techniek, die sinds versie 1.0 wordt toegepast. De pam4-modulatie gebruikt vier spanningsniveaus om 2 bits gegevens te coderen. Dit leidt tot een hogere gegevensoverdracht, maar maakt het signaal ook kwetsbaarder en gaat daarom gepaard met een hogere bitfoutfrequentie . Om dit tegen te gaan, gebruikt PCIe 6.0 een lichtgewicht voorwaartse foutcorrectietechniek , gebaseerd op de kans op bitfouten, met behulp van parameters voor de eerste bitfoutfrequentie.

In 2019 kondigde de organisatie al de PCIe 6.0-standaard aan, met de verwachting dat de specificatie in 2021 definitief zou zijn. Het is de bedoeling dat er elke drie jaar een nieuwe standaard met een dubbele bandbreedte uitkomt. PCI-SIG zegt dat de standaard achterwaarts compatibel is met alle eerdere PCIe-generaties.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01