072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Phil Spencer stelt voor dat The Elder Scrolls 6 exclusieve Xbox-titel wordt

datum: 15-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

In een interview met de Britse GQ lijkt Xbox-CEO Phil Spencer te bevestigen dat The Elder Scrolls VI exclusief voor het Xbox-platform zal worden uitgebracht. Het wordt niet gepresenteerd als een vaststaand feit, maar afgaande op de woorden lijkt het vrijwel zeker op een exclusieve Xbox.

Het interview bevat een korte passage waarin de redacteur van GQ uitspraken van Spencer parafraseert. Hieruit wordt duidelijk dat de Xbox-CEO ook het scenario van Starfield voor The Elder Scrolls VI voor ogen heeft. Starfield wordt een belangrijke nieuwe sci-fi-franchise voor Bethesda en Microsoft, en er is al bevestigd dat het exclusief voor het Xbox-platform is. Het komt in november uit en het belooft een van de grootste games van dat jaar te worden.

Spencer zegt in een verklaring dat het "niet gaat om het straffen van enig ander platform". “Ik ben er fundamenteel van overtuigd dat alle platforms kunnen blijven groeien. Maar om op Xbox te kunnen spelen, wil ik dat we het volledige pakket van wat we hebben kunnen inzetten. En dat is het geval als ik aan Elder Scrolls VI denk. Dat is het geval als ik aan een van onze franchises denk."

Hier verwijst hij naar het volledige pakket aan functies en opties die het Xbox-ecosysteem biedt, waarbij Spencer het heeft over Xbox Live, Game Pass, Cloud Gaming, vriendenlijsten en opslagstatussen. Zo'n volledige reeks Xbox-functies en platformmogelijkheden rond The Elder Scrolls VI zou waarschijnlijk niet mogelijk zijn geweest als de game niet exclusief op Xbox zou kunnen worden gespeeld, zo lijkt de suggestie.

Verdere inhoudelijke details over The Elder Scrolls VI als game werden nauwelijks gegeven, behalve de opmerking dat de basis van Starfield's technologie de next-gen features voor The Elder Scrolls VI biedt. Die opmerking is trouwens niet van Spencer, maar van Todd Howard. Hij is gamedirecteur bij Bethesda Game Studios; de redacteur sprak met anderen zoals Howard na het gesprek met Spencer. The Elder Scrolls VI bevindt zich nog in een zeer vroege ontwikkelingsfase; het zal waarschijnlijk nog vijf jaar duren voordat de game uitkomt.

Spencer gaf in maart aan dat sommige nieuwe Bethesda-games alleen naar Xbox en pc zullen komen , maar namen werden toen nog niet genoemd. Dat veranderde in juni en het werd duidelijk dat Starfield exclusief wordt voor de Xbox Series-consoles en pc. Deze onzekerheid over de beschikbaarheid van Bethesda-titels voor alle platforms komt voort uit de eerdere overname van Bethesda door Microsoft. Dit leverde Microsoft niet alleen populaire franchises zoals The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Doom en Quake op, maar ook nieuwe, nog uit te brengen titels.

Het is precies tien jaar geleden dat The Elder Scrolls V: Skyrim uitkwam. Dat gebeurde in november 2011 op de PlayStation 3, Xbox 360 en Windows. Het uitgebreide spel met een middeleeuws fantasiespel bracht Bethesda groot succes en is sindsdien vele malen opnieuw uitgebracht. Dit betreft versies voor bijvoorbeeld de Nintendo Switch of een verbeterde versie voor de nieuwste consoles .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01