072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Phison werkt aan oplossing voor oververhitting voor PCIe 5.0 SSD's met E26-controller

datum: 11-05-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Phison werkt aan nieuwe firmware met een aangepaste thermische gascurve voor zijn E26-controller. Die controller maakt gebruik van PCIe 5.0 SSD's van onder meer Gigabyte en Corsair. Uit beoordelingen bleek dat de controller oververhit kan raken en problemen kan veroorzaken.

Het firmwareteam van Phison zou de thermische gascurve van de PS5026-E26 al hebben aangepast, maar het bedrijf laat aan Tom's Hardware weten dat het de firmware wil valideren voordat de software naar klanten kan worden verzonden. Die klanten, de SSD-verkopers, kunnen de firmware vervolgens integreren in hun eigen SSD-firmware en de update naar gebruikers sturen.

Bij het testen van de Corsair MP700-PCIe 5.0 SSD ontdekten Phoronix en TechPowerUp dat de SSD, die de E26-controller gebruikt, na enkele minuten intensief gebruik zonder koeling, bestandsfouten veroorzaakt of zelfs volledig wordt afgesloten. Pas na een herstart werkt de SSD weer. De Corsair wordt geleverd zonder koellichaam of koeling en Corsair raadt klanten aan om voor koeling te zorgen. Normaliter rijdt zo'n M.2 eerst gas voordat er problemen ontstaan, maar bij de Corsair lijkt dat voorlopig niet het geval.

Phison benadrukt dat SSD's die zonder heatsink worden geleverd ook zonder heatsink gebruikt kunnen worden. Het bedrijf bevestigt daarom dat er een fout zit in de firmware van de E26-controller en werkt daarom aan de update. De controllerfabrikant demonstreerde vorig jaar mei de PCIe 5.0-controller . De controller zou lees- en schrijfsnelheden van rond de 12,5 GB/s en 10 GB/s moeten halen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01