072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

PlayStation-baas in gerechtelijke e-mail: Call of Duty blijft nog jaren op PlayStation

datum: 23-06-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

PlayStation-baas Jim Ryan zei kort na de aankondiging van Microsoft om Activision Blizzard over te nemen dat Call of Duty-games waarschijnlijk nog jaren naar PlayStation-consoles zullen komen. In het openbaar zegt PlayStation bezorgd te zijn over Xbox-exclusiviteit.

Ryan deed zijn verklaringen in een e-mail twee dagen na de aangekondigde overname, volgens door IGN beoordeelde gerechtelijke documenten . In de e-mail zegt hij dat hij "vrij zeker" is dat Call of Duty-games "nog vele jaren" voor PlayStation-consoles zullen uitkomen. De overname van Microsoft zou geen stap zijn in de richting van meer Xbox-exclusives, schreef Ryan in de e-mail. "Microsoft denkt groter dan dit."

In de dagen na de overname zei Ryan dat hij regelmatig sprak met Phil Spencer en Bobby Kotick, de bazen van respectievelijk Xbox en Activision Blizzard. Naar aanleiding van die gesprekken deed de PlayStation-baas zijn uitspraken.

Kort na de overname zei Sony te verwachten dat Activision Blizzard eerdere afspraken alsnog zou nakomen, en dat onder meer Call of Duty dus nog een paar jaar naar PlayStation-consoles zou komen. In de maanden daarna liet het bedrijf echter weten zich steeds meer zorgen te maken over de overname en de gevolgen voor PlayStation-gamers, ook als het om Call of Duty gaat.

Zo zei Sony in maart dat Microsoft de PlayStation-versie van Call of Duty met opzet slechter zou kunnen maken dan de Xbox-versie. Opvallend is dan ook dat Ryan kort na de overname zei dat het niet de bedoeling was van Microsoft om Call of Duty exclusief te maken voor Xbox-consoles. Overigens heeft Microsoft ook al vaker gezegd dat het Call of Duty nog zeker tien jaar wil uitbrengen voor PlayStation-consoles.

Opvallend zijn de uitspraken ook, want de Federal Trade Commission wil de overname blokkeren, mede uit angst dat Microsoft Call of Duty naar minder platformen wil brengen. Daarom spande deze Amerikaanse toezichthouder de rechtszaak aan waarin de e-mail van Sony naar buiten kwam. Tweakers schreef onlangs een achtergrondartikel over de FTC-rechtszaak tegen Microsoft.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01