072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Plex zal Plex Pass-vereiste opleggen voor offline weergave met client en niet met server

datum: 04-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Plex past de voorwaarden voor offline bekijken aan. Momenteel kunnen clients van een 'Plex Pass-enabled'-server inhoud offline bekijken zonder zelf een Plex Pass te hebben, maar later, voor nieuwe accounts, zal die vereiste andersom zijn.

Plex kondigt de wijziging aan samen met de introductie van verbeterde offline weergavefunctionaliteit. Dat heet niet langer Sync, maar gewoon Downloads, vertelt Plex aan Reddit . De nieuwe functie kan worden ingeschakeld in de instellingen. Het nieuwe systeem zou beter moeten werken, zoals commentatoren op de post ook bevestigen.

Plex legt de wijziging uit op een faq-pagina . "Bestaande Plex-gebruikers mogen downloads gebruiken op elke gedeelde server zolang de beheerder van die server een Plex Pass heeft. Hierdoor blijft het huidige gedrag met Sync behouden. Nieuwe gebruikers hebben hun eigen Plex Pass nodig, ongeacht de Plex Pass-status van de gedeelde server."

Volgens de faq geldt de wijziging in wie er offline mag downloaden en kijken vanaf een 'nog niet vastgestelde datum'. Het bedrijf zal die datum aankondigen zodra deze beschikbaar is en het zal sowieso "een datum in de toekomst" zijn.

Alle accounts die al bestaan sinds die ingangsdatum, kunnen offline kijken zolang de serverbeheerder een Plex Pass heeft. Accounts die na die ingangsdatum zijn gemaakt, moeten een Plex-pas hebben om te downloaden en die vereiste van de serverbeheerder is ongeldig. De leeftijd van het account van de klant is bepalend, niet dat van de server.

Ongeacht de vereiste om een Plex Pass te hebben en wie die Pass moet hebben, kunnen serverbeheerders de mogelijkheid om te downloaden uitschakelen. Voor zogenaamde Managed Users, die meeliften op het beheerdersaccount en deel uitmaken van een Plex Home, verandert er niets.

Plex is een streamingdienst die gebruikers zelf hosten en vullen met inhoud. Beheerders kunnen toegang tot de server verlenen aan wie ze willen en clients zijn beschikbaar op verschillende platforms. De software is gratis, maar voor sommige functies, zoals het overslaan van intro's, videotranscodering met hardwareversnelling, downloads en muziekstreaming, is een betaalde Plex Pass vereist. Hij kost 4,99 euro per maand, 39,99 euro per jaar of eenmalig 119,99 euro. Soms is dat laatste afgeprijsd en kost het rond de 80 euro.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01