072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Pokémon Go is 5 jaar oud en heeft volgens analisten $ 5 miljard opgebracht

datum: 06-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Pokémon Go werd precies vijf jaar geleden uitgebracht. Volgens analisten heeft de smartphonegame van Niantic tot nu toe in totaal meer dan $ 5 miljard aan verkopen opgeleverd. In de eerste helft van dit jaar was de omzet hoger dan ooit.

Op 6 juli 2016 begon Niantic met de distributie van Pokémon Go voor Android en iOS in een aantal landen. In Nederland en België was de game die dag nog niet beschikbaar, maar Android-gebruikers konden al aan de slag door de apk buiten de Play Store te downloaden. In de weken na de release werd Pokémon Go een wereldwijd fenomeen en kwam de AR-smartphonegame regelmatig in het nieuws, bijvoorbeeld doordat groepen spelers voor overlast en verdachte situaties zorgden.

De game was bij release immens populair, maar kende veel technische problemen en was incompleet, concludeerde Tweakers destijds in een review . In de jaren sinds de release heeft Niantic de game enorm verbeterd en uitgebreid. Tal van nieuwe functies verschenen en daarmee meer mogelijkheden voor spelers om geld uit te geven in het gratis te spelen spel. Zo kreeg de game in 2017 Raid-battles en kwamen er een jaar later onderzoeksmissies bij. Ook in 2018 kreeg de game de mogelijkheid om Pokémon te ruilen. In 2019 is er een battle pvp feature toegevoegd en sinds 2020 werkt het ook met online matchmaking.

Dit alles heeft geresulteerd in een omzet van meer dan $ 5 miljard voor Niantic, volgens analisten van SensorTower. Volgens het analistenbureau komt 36,6 procent van de totale omzet uit de Verenigde Staten. Japan staat op de tweede plaats met 32 procent en Duitsland op de derde plaats met 5,4 procent. SensorTower schat dat Pokémon Go tot nu toe ongeveer 632 miljoen keer is gedownload.

De omzet in 2020 zou $ 1,3 miljard zijn geweest, een stijging van 41 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Volgens SensorTower doet Pokémon Go het ook in 2021 erg goed. In de eerste zes maanden van dit jaar zou de game goed zijn geweest voor een omzet van 642 miljoen dollar. Dat zou 34 procent hoger zijn dan de omzet in de eerste helft van vorig jaar.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01