072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Politie sluit zich aan bij gameproject om kinderen uit cybercriminaliteit te houden

datum: 15-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Nederlandse politie gaat samenwerken met het initiatief HackShield. Dat is een spel voor kinderen om te leren over cybercriminaliteit en de gevolgen ervan. De politie hoopt met dit initiatief jongeren te helpen die minder snel in de digitale criminaliteit belanden.

De politie sluit zich aan bij HackShield , een initiatief van onder meer beveiligingsbedrijven en scholen. HackShield is een 'cybersecurity game' waarmee kinderen tussen de 8 en 12 jaar onder meer puzzels moeten oplossen. Het doel is om de spelers 'weerbaarder te maken tegen hackers'. Het initiatief werd vooral gebruikt door gemeenten op bijvoorbeeld basisscholen, maar nu gaat ook de Nationale Politie er gebruik van maken.

Een van de redenen waarom de politie zich bij het initiatief aansluit, is om jongeren voor te lichten over computers en beveiliging. Een andere belangrijke reden is ervoor te zorgen dat jongeren geen cybercriminaliteit plegen. Het spel moet hen bewuster maken van de risico's. Dat is al jaren een belangrijk onderwerp voor de politie, waarvoor ook pilots als Hack_Right zijn bedoeld .

Volgens de politie beseffen kinderen vaak niet wat de gevolgen zijn van online criminaliteit die ze zelf ongevaarlijk achten. Voorbeelden zijn het hacken van accounts van klasgenoten of leraren of het uitvoeren van DDO-aanvallen op hun school of rivaliserende gamers. "Binnen zo'n spel kunnen jongeren veilig fouten maken, zonder meteen op het bureau te gaan zitten. En van fouten maken leer je het meeste", zegt Floor Jansen van het High Tech Crime Team.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01