072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Programmeur maakt tool waarmee de taakbalk van Windows 11 aan de zijkant van het scherm kan worden geplaatst

datum: 10-10-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Een Roemeense programmeur genaamd Valinet heeft een verzameling tweaks bedacht die het gedrag van de taakbalk en het startmenu van Windows 10 opnieuw introduceren, inclusief het positioneren van de taakbalk aan de zijkant. Hij brengt ook het Win+X-menu terug en er zijn nog andere tweaks.

Valinets Explorer Patcher voor Windows 11 wordt gehost op GitHub. De patcher werkt door één, of zelfs meer voor extra functionaliteit, .dll-bestanden in de Windows-map te plaatsen. Na een herstart begint de patcher te werken en worden de tweaks toegankelijk. De Roemeen stelt dat de Patcher werkt op Windows 11 versie 2200.194, wat momenteel de laatste build is, maar dat hij 'mogelijk' ook prima werkt op nieuwere builds.

Misschien wel de belangrijkste functie van de Patcher is de mogelijkheid om de taakbalk aan de linker- of rechterkant van het scherm te plaatsen. Dat is een optie die in eerdere edities van Windows wel zat, maar niet in 11. Het is onduidelijk of Microsoft die zelf gaat introduceren. Sommige gebruikers vinden het handiger om de taakbalk aan de zijkant te plaatsen, omdat horizontale ruimte op een breedbeeld minder schaars is dan verticale ruimte. Merk op dat dit niet gaat over de pictogramuitlijning, die naar het midden is verplaatst; die standaard kan worden aangepast in de opties van het os.

Naast het verplaatsen van de taakbalk zijn er opties om de lijst 'alle apps' direct te tonen bij het openen van Start, de maxima van die lijst aan te passen, ontbrekende systeemvakpictogrammen terug te halen, taakbalkpictogrammen te combineren beperken of uitschakelen en de oude zoekfunctie terug te brengen in Verkenner. Voor de meest populaire opties is een gui beschikbaar, maar voor meer niche-opties zijn .reg-bestanden vereist. Igor's Lab, dat de tool ook ontdekte , plaatste zijn eigen Windows 10-achtige vooraf ingestelde bestand.

Valinet erkent dat het plaatsen van een .dll in de Windows-map een antiviruswaarschuwing kan veroorzaken. Hij geeft toe dat dit een onconventionele manier van werken is, die regelmatig wordt gebruikt door kwaadaardige software. Desalniettemin lijkt er op dit moment geen betere manier te zijn om de drastische aanpassingen door te voeren. Voor degenen die het nog steeds niet vertrouwen, nodigt hij je uit om de broncode op GitHub te inspecteren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01