072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Proton verwijdert ProtonMail-producttekst over het niet bijhouden van IP-logboeken

datum: 09-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Proton heeft de productinformatie over ProtonMail op haar website bijgewerkt. Het bedrijf schrijft al een paar dagen niet meer dat er geen IP-adressen meer worden gelogd. In plaats daarvan verwijst het bedrijf nu naar zijn codering en een anonieme gateway via Tor.

Tot voor kort stond op de productpagina van ProtonMail dat er geen IP-logs worden bijgehouden. Als gevolg hiervan konden ze niet worden gekoppeld aan het anonieme e-mailaccount. Enkele dagen geleden is dit bericht echter van de website verdwenen. In plaats daarvan , Proton schrijft nu dat de versleuteling van ProtonMail zorgt ervoor dat de gebruiker de gegevens blijft bij de gebruiker. Het bedrijf vermeldt ook een anonieme gateway-optie via Tor. Er wordt dus niet meer gecommuniceerd over het wel of niet bewaren van IP-logs.

Eerder deze maand kwam ProtonMail in het nieuws. De op privacy gerichte e-mailservice moest het IP-adres van een klimaatactivist aan de Zwitserse autoriteiten verstrekken. Aanvankelijk kwam dit verzoek van de Franse politie, maar Proton wees dit verzoek af. Via Europol werd het verzoek geaccepteerd door de Zwitserse regering, waarna Proton niet meer kon weigeren.

Proton reageerde op het incident op reddit. Het bedrijf legde daar uit dat het standaard geen IP-adressen bewaakt. Naar verluidt begon het IP-activiteiten te loggen nadat een bindend gerechtelijk bevel het bedrijf daartoe dwong. Proton benadrukte ook dat de encryptie van ProtonMail niet kan worden omzeild, zelfs niet als het bedrijf een gerechtelijk bevel krijgt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01