072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

ProtonMail blokkeert en verwijdert nu standaard e-mailtrackers

datum: 19-01-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

ProtonMail blokkeert en verwijdert nu standaard e-mailtrackers en verbergt het IP-adres en de geolocatie van een gebruiker met een generiek IP-adres en geolocatie. ProtonMail zal gebruikers ook waarschuwen als bedrijven e-mailtrackers verbergen in marketing-e-mails.

Dat lees je op de ProtonMail blog . De functie maakt het voor adverteerders die je via e-mail bereiken onmogelijk om een advertentieprofiel op te bouwen, schrijft Proton. E-mailtrackers worden gebruikt in bijvoorbeeld nieuwsbrieven of reclame-e-mails van bedrijven en geven informatie over wanneer een e-mail is geopend, hoe vaak deze is geopend, op elk apparaat de e-mail is geopend en in sommige gevallen het IP-adres en de geolocatie van verzonden naar de ontvanger. Deze informatie wordt zonder toestemming gedeeld met de afzender, zegt ProtonMail. Daarom gaat het deze e-mailtrackers actief blokkeren. De e-mailtrackers zijn vrijwel onzichtbaar, omdat ze vaak maar de grootte van een enkele pixel hebben. Daarom worden ze ook wel trackingpixels genoemd.

Wanneer een e-mail wordt geopend, worden dergelijke pixels standaard geblokkeerd. Gebruikers ontvangen een melding bovenaan de e-mailclient. Hier kun je zien hoeveel e-mailtrackers zijn geblokkeerd en van wie deze trackers komen. De trackers worden standaard door ProtonMail verwijderd.

Tegelijkertijd downloadt ProtonMail afbeeldingen in externe e-mails en stuurt de afzender een generiek IP-adres en geolocatie, in plaats van dat van de ontvanger. Op deze manier wordt de persoonlijke informatie van de ontvanger verhuld. Proton geeft aan dat het zelf geen e-mails kan bekijken, maar dat de hyperlinks van afbeeldingen aan de kant van de afzender worden gecontroleerd, omdat alle e-mails via een Proton-proxy lopen. Dit betekent dat ProtonMail nog steeds end-to-end versleuteld is, zegt het bedrijf op zijn ondersteuningspagina .

Gebruikers kunnen desgewenst de twee opties zelf uitschakelen via het instellingenmenu, onder het tabblad Privacy. De functies zijn standaard ingeschakeld, maar de gebruiker kan ervoor kiezen om het volgen van e-mail niet te blokkeren, of om externe inhoud te laden zonder dat daarom wordt gevraagd. De twee kunnen onafhankelijk worden uitgeschakeld, als de gebruiker dat wenst.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01