072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

ProtonVPN gebruikt standaard het WireGuard-protocol

datum: 14-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Proton gaat nu standaard WireGuard gebruiken in zijn VPN-service ProtonVPN. Het protocol is nu de standaardoptie. Dat moet zorgen voor snellere verbindingen en een betere batterijduur voor apparaten, zeggen de ontwikkelaars.

De wijziging is van invloed op alle ProtonVPN-gebruikers , zeggen de ontwikkelaars . Dit gebeurt via een functie genaamd Smart Protocol. Het is vorig jaar geïntroduceerd en zorgt ervoor dat gebruikers automatisch overschakelen naar het beste VPN-protocol als ze op een netwerk zitten dat bijvoorbeeld bepaalde protocollen blokkeert. Dat gebeurt niet vaak, maar alleen als gebruikers zich op een netwerk bevinden dat actief VPN-protocollen blokkeert, zoals bedrijfsnetwerken. In de praktijk zullen de meeste gebruikers veel op WireGuard blijven als dit de standaard wordt. Smart Protocol zal in de toekomst WireGuard als standaardprotocol kiezen.

Volgens de ontwikkelaars heeft WireGuard verschillende voordelen, vooral in de efficiëntie. Dit maakt het sneller en neemt minder middelen in beslag op het apparaat waarop het draait. Dit zorgt ervoor dat ProtonVPN voor snellere verbindingen kan zorgen en het toestel een langere batterijduur heeft. Daarnaast zegt Proton dat het belangrijk is om open source standaarden te ondersteunen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01