072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Proximus zal eerste DSL-klanten verplichten over te stappen op duurdere glasvezel

datum: 22-01-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

De Belgische internetprovider Proximus gaat zijn DSL-klanten in bepaalde gebieden overzetten naar duurdere glasvezelverbindingen en daar de kopernetwerken sluiten. Klanten hebben hier geen inspraak in en de prijs stijgt van minimaal 27,50 euro naar minimaal 42,95 euro per maand.

De betreffende klanten krijgen echter een tijdelijke vergoeding in de vorm van een lager tarief, net zo laag als hun bestaande DSL-tarief. Het is niet bekend hoe lang dit van kracht zal zijn. Ook klanten van Proximus-dochter Scarlet kunnen bij Proximus glasvezel kopen tegen hun oude, nog lagere tarief. Dat zal voor twee jaar zijn. Scarlet biedt in de toekomst misschien ook glasvezel aan, maar doet dat nu niet, schrijft HLN .

Proximus rechtvaardigt de beslissing door te stellen dat het niet twee netwerken tegelijk op één locatie wil onderhouden. Vorig jaar juli werd bekend dat Proximus meer dan tien procent van de Belgische woningen en bedrijven heeft aangesloten op glasvezel.

Ook wordt gemeld dat Proximus in maart de eerste aansluitingen op glasvezel zal overschakelen, te beginnen in Brussel. Vijf jaar geleden werd daar glasvezel geïnstalleerd. Later dit jaar volgen plaatsen als Hasselt, Deurne en Gent. De krant meldt dat Proximus de betrokken klanten 'ruim van tevoren' zal informeren over een onvrijwillige overstap.

Ook op het nieuwe netwerk kunnen klanten hogere snelheden verwachten. Deze zijn afgelopen augustus verhoogd van minimaal 500mbit/s naar minimaal 1000mbit/s. De uploadsnelheid is standaard 50mbit/s, tenzij er maandelijks 15 euro meer wordt betaald; dan gaat het tot 100mbit/s. De DSL-snelheden bij Proximus gaan tot 100mbit/s download en 20mbit/s upload.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01