072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

PUBG-ontwikkelaar Krafton wil nft-skins toevoegen aan PUBG: Battlegrounds

datum: 07-03-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar Krafton overweegt aan PUBG: Battlegrounds de mogelijkheid toe te voegen om skins te maken die gebruikmaken van NFT's die spelers hebben gekocht. De studio vraagt spelers in-game wat zij hiervan vinden via een enquête.

Krafton, het bedrijf dat PUBG Studios en Bluehole Studio omvat, benadrukt dat het niet van plan is om zelf NFT's te minten of te verkopen, maar dat het spelers de mogelijkheid wil toevoegen om in-game skins te maken met behulp van NFT's die ze bezitten. buiten het spel gekocht. PUBG zou hiervoor een 'nft-ecosysteem' krijgen, schrijft de ontwikkelaar in een in-game bericht aan spelers.

Wanneer het idee werkelijkheid wordt, kunnen spelers NFT's van "hun favoriete makers" toevoegen aan basisskins , gebaseerd op NFT-kunst, symbolen en "souvenirs" van buiten het spel. Krafton zegt dat hij niet zal verdienen aan de NFT's, maar spelers moeten de basis-skins kopen, vergelijkbaar met normale skins. In-game is niet te zien dat de skins van een NFT zijn gemaakt, schrijft de studio in het bericht aan gebruikers.

Het is niet Kraftons eerste stap op het gebied van NFT's. In februari schreef de studio dat het $ 5,8 miljoen investeert in twee bedrijven om "nft-georiënteerde projecten" te ontwikkelen en dat het samenwerkt met metaverse-ontwikkelaar Naver Z om een "nft-metaverse-platform" te bouwen.

Kim Chang-han, CEO van Krafton, zei in maart tegen Asia News Network dat het bedrijf een "grote overgang" maakt naar de metaverse, NFT's en create-to-earn- games. De belangrijkste stap is de ontwikkeling van het metaverse platform samen met Naver Z. Dat moet een virtuele wereld zijn op basis van Unreal Engine, en bouwt voort op de kennis van de ontwikkelaar bij de ontwikkeling van PUBG, zegt Kim. Tegelijkertijd belooft hij dat de prioriteit van de studio zal blijven liggen bij het maken van games.

De Zuid-Koreaanse studio is niet de enige gamestudio die een voordeel ziet in NFT's. Zo is Square Enix erg enthousiast over NFT's , heeft Ubisoft NFT's toegevoegd aan Ghost Recon Breakpoint en werkt Fable-ontwikkelaar Peter Molyneux aan een NFT-game . Toch kunnen NFT's niet rekenen op het onverdeelde enthousiasme van gamers. GSC Game Worldheeft onlangs NFT-plannen voor Stalker 2 geannuleerd na zware kritiek van de gemeenschap en Team 17 stopte ook een NFT-project rond de Worms-franchise na kritiek . Opvallend is ook dat in december vorig jaar werd gezegd dat NFT-games mogelijk verboden worden in Zuid-Korea.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01