072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Qualcomm: Arm-socs met door Nuvia ontworpen kernen verschijnen in 2023 in laptops

datum: 17-11-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De laptopprocessors van Qualcomm met door Nuvia ontworpen cores zullen in 2023 in producten verschijnen. Met de chips wil Qualcomm met de chips de krachtigste zuinige processor voor Windows-pc's aanbieden.

Qualcomm gaat volgend jaar de eerste samples van processors met Nuvia-cores aan partners leveren, die dan in 2023 de eerste producten met de chips op de markt brengen. Dat maakte Qualcomm-topman Jim Thompson bekend tijdens Qualcomm Investor Day 2021 . Volgens hem is het doel om de best presterende low-power CPU aan te bieden.

Tot nu toe heeft Qualcomm weinig succes gehad met zijn Arm-chips voor laptops. Thompson erkende in zijn presentatie dat pc-chips een zwak punt op de roadmap waren. Om daar verandering in te brengen nam Qualcomm begin 2021 Nuvia over , een start-up opgericht door vooraanstaande chipontwerpers die onder meer bij Apple werkten en waarschijnlijk mede verantwoordelijk waren voor de M1-socs.

De technische chef gaf geen verdere details over de chips. Een slide maakte duidelijk dat de CPU's ook gebruikt zullen worden voor mobiele telefoons, auto's en datacenters. Hij maakte ook duidelijk dat de Adreno GPU's van het bedrijf krachtiger zullen zijn voor gebruik in pc's, met de bewering dat ze meer dan 15 tflop aan verwerkingskracht zullen bieden. Dat zou een Adreno krachtiger maken dan een RTX 2080 Ti van Nvidia, maar Thompson gaf geen verdere details over de aankomende GPU's.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01