072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Qualcomm gaat dit jaar chips leveren voor meer dan een half miljard 5G-telefoons

datum: 04-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Qualcomm gaat dit jaar chips en soc's leveren voor meer dan een half miljard telefoons met 5G, zei het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalresultaten. Naar schatting gaat het om 500 tot 550 miljoen mobiele telefoons.

Topmannen van Qualcomm zeggen in een toelichting op de kwartaalcijfers dat ongeveer driekwart van de modellen met Qualcomm-processors is uitgerust met 5G. Dit komt onder meer doordat de Amerikaanse processorontwerper zich meer is gaan richten op socs voor duurdere telefoons. Dat zijn CPU's in de Snapdragon 700- en 800-serie. Veel high-end telefoons hebben dit jaar een Snapdragon 888 aan boord.

Veel telefoonfabrikanten zijn zich ook gaan richten op duurdere modellen, merkt Qualcomm op. Dit omvat Xiaomi, OPPO, Vivo en Honor, merken die de processorontwerper allemaal tot zijn klanten rekent. Qualcomm heeft veel concurrentie met goedkopere socs. MediaTek is al een jaar marktleider in mobiele socs vanwege zijn goedkopere producten voor goedkopere telefoons. Qualcomm is de leider in 5G-modems.

Qualcomm zegt dat het zijn nieuwe socs zal aankondigen op zijn eigen Tech Summit, die zal plaatsvinden van 30 november tot 2 december van dit jaar. De processorontwerper gebruikte de afgelopen jaren zijn eigen Tech Summit om nieuwe socs in de 700- en 800-serie te laten zien.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01