072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Qualcomm heeft exclusieve overeenkomst met Microsoft voor Arm-versie van Windows

datum: 23-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Alleen Snapdragon-socs kunnen de Arm-versie van Windows aan, vanwege een exclusieve overeenkomst tussen Qualcomm en Microsoft. Dat beweert XDA Developers. Die overeenkomst zou 'binnenkort' aflopen.

Microsoft en Qualcomm werkten samen om Arm-pc-chips in Windows te ondersteunen, waardoor Qualcomm een exclusieve deal kreeg om Arm-pc's voor Windows te leveren, schrijft XDA Developers, daarbij verwijzend naar anonieme bronnen. Het is niet duidelijk hoe lang die deal heeft geduurd en wanneer deze afloopt. De bronnen zeggen wel dat de uitkomst 'binnenkort' zal plaatsvinden.

Die deal zou de reden zijn dat andere fabrikanten geen Arm Windows-chips leveren, terwijl andere bedrijven wel interesse hebben. Zo gaf MediaTek eerder deze maand volgens de nieuwssite aan Arm-chips voor Windows-pc's te willen maken, zonder aanvullende details te geven. MediaTek vice-president Eric Fisher zei dat Apple "heeft aangetoond" dat pc's met Arm-chips kunnen worden gemaakt en dat de samenwerking tussen Microsoft en Intel onder druk is komen te staan. Daarom ziet MediaTek kansen.

Microsoft kondigde in 2016 een Windows 10-versie met Arm-ondersteuning aan. Die Arm-processors worden bijvoorbeeld gebruikt in de Surface Pro X-serie van Microsoft. Samsung en Lenovo verkopen ook Windows-laptops met Qualcomm-processors.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01