072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Qualcomm Snapdragon 888 heeft geïntegreerde e-SIM

datum: 16-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

De Qualcomm Snapdragon 888-soc heeft een ingebouwde e-SIM. Dat zegt de chipontwerper. Voor zover bekend heeft nog geen enkele telefoonfabrikant gebruik gemaakt van de 'geïntegreerde simkaart' van de soc.

Qualcomm noemt de technologie 'iSim', een geïntegreerde versie van de e-SIM-chip die sommige telefoons aan boord hebben. De geïntegreerde versie van de Universal Integrated Circuit Card, zoals de standaard officieel heet, moet het makkelijker maken om simkaarten in telefoons te plaatsen zonder extra ruimte te verliezen. De iSim bevindt zich in de Secure Processing Unit van de soc.

Qualcomm werkt al enkele jaren aan deze technologie, maar had niet eerder gezegd dat de iSim al op de Snapdragon 888 zit. De interesse in e-SIM's is voorlopig beperkt. Er zijn telefoons die dit ondersteunen, maar veel telefoons hebben nog steeds geen e-SIM aan boord. Met een e-SIM kunnen gebruikers van abonnement wisselen via een app of via het instellingenmenu, in plaats van van simkaart te wisselen . Het moet ruimte besparen voor smartphonemakers, want het simslot neemt relatief veel ruimte in beslag in de telefoon.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01