072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Qualcomm vereenvoudigt naamgeving Snapdragon-chips

datum: 22-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Qualcomm gaat dit jaar de naamgeving van zijn Snapdragon-chips vereenvoudigen. De chips van het bedrijf krijgen nu een eencijferige productnaam, in plaats van het huidige driecijferige systeem.

De chipmaker schrijft onder meer dat 'Snapdragon' voortaan een op zichzelf staande merknaam is, die los staat van het merk Qualcomm. Het bedrijf heeft deze wijziging al doorgevoerd; het woord 'Qualcomm' ontbrak al op de Snapdragon 888+ 5G. Het bedrijf bevestigt nu dat dit zal worden voortgezet met toekomstige producten.

Momenteel bestaan de productnamen van Snapdragon-chips uit drie cijfers, maar in de toekomst zal dit worden teruggebracht tot een enkel cijfer en een generatienummer, zei Qualcomm. Het bedrijf geeft geen exacte voorbeelden van hoe de Snapdragon-chips in de toekomst zullen heten, maar het bedrijf doet al iets soortgelijks op sommige van zijn processors voor computers, zoals de Snapdragon 8cx Gen 2 .

Volgens het bedrijf zal die verandering in nummering worden doorgevoerd met de introductie van zijn volgende vlaggenschip- smartphonechip in de 8-serie. Die soc wordt naar verwachting volgende week ingevoerd. Binnenkort vindt er een Snapdragon Tech Summit plaats. Die presentatie wordt op 1 december om 0:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op YouTube.

In de toekomst zal het bedrijf alleen nog goudkleurige 'productbadges' gebruiken voor zijn high-end chips en zal het bedrijf stoppen met het expliciet vermelden van 5G in zijn productnamen. Ondersteuning voor dergelijke connectiviteit zal in de toekomst 'een gegeven' zijn. De 'vuurbal', die het bedrijf als Snapdragon-logo gebruikt, zal in de toekomst ook prominenter worden gebruikt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01