072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Quantic Dream onthult Under the Waves Narrative Underwater Game

datum: 24-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Uitgever Quantic Dream en ontwikkelaar Parallel Studio onthullen op gamescom 2022 de onderwaterverhalende game Under the Waves. Het thema 'rouwen' staat centraal in de game, maar ook het behoud en behoud van de oceanen moet worden gepromoot.

In Under the Waves nemen spelers de rol aan van Stan, een duiker voor een oliemaatschappij in de Noordzee. Stan onderzoekt een reeks mysterieuze gebeurtenissen onder water, terwijl hij tegelijkertijd de confrontatie aangaat met verlies en verdriet. Uiteindelijk moet hij proberen weer boven water te komen, een metafoor voor het verwerken van een traumatische ervaring.

De game speelt zich af in de jaren 70, hoewel de trailer ook futuristische ambachten bevat. De ontwikkelaar noemt deze stijl 'retrofuturisme'. Spelers kunnen onderwatergrotten, wrakken en andere delen van de oceaan verkennen in het verhalende spel. Ze moeten ook materialen verzamelen om nieuwe duikuitrusting te maken . Under the Waves zal ergens in 2023 verschijnen voor PlayStation 4 en 5, Xbox Series X en S, Xbox One en pc via Steam en de Epic Games Store.

Quantic Dream, Parallel Studio en de non-profit Surfrider Foundation Europe werken ook samen om het behoud van de oceanen, rivieren en meren van de wereld te bevorderen. "Under the Waves is een liefdesbrief aan de oceaan en zou licht moeten werpen op het behoud ervan. (...) Under the Waves, Surfrider benadrukt de milieuboodschap van Europa door middel van levendig zeeleven en subtiele berichten die in de gameplay-ervaring zijn verwerkt." Ook Quantic Dream belooft geld te doneren aan de organisatie, al is niet bekend hoeveel.

Het Franse Quantic Dream staat bekend om zijn verhalende, filmische games. Zo bracht de ontwikkelaar Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human uit. Het bedrijf werkt momenteel aan Star Wars: Eclipse , een verhalende Star Wars-game die zich afspeelt tijdens The High Republic. Sinds 2020 brengt het bedrijf ook games uit . Het Franse bedrijf Parallel Studio heeft nog maar een paar indiegames uitgebracht, maar bestaat uit een klein team van ontwikkelaars die eerder meewerkten aan Life is Strange en Heavy Rain.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01