072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Quantic Dream werkt aan game gebaseerd op PS4-techdemo The Dark Sorcerer

datum: 10-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Het gerucht gaat dat ontwikkelaar Quantic Dream werkt aan een game die is gebaseerd op een technische demo die de studio in 2013 voor Sony maakte. Die demo, getiteld The Dark Sorcerer, moest laten zien waartoe de PlayStation 4 destijds in staat was.

Volgens Twitter-gebruiker AccountNGT werkt Quantic Dream met een team in Parijs aan een humoristische game gebaseerd op de technische demo uit 2013. De game zou een niet-lineair verhaal hebben dat spelers zou kunnen beïnvloeden. Dat concept doet denken aan andere games van de ontwikkelaar, zoals Detroit: Become Human . Het verhaal zou zijn geschreven door David Cage, oprichter van de studio. Leaker Tom Henderson beweert ook van het project gehoord te hebben en stelt dat het de codenaam Dreamland heeft .

Sony toonde The Dark Sorcerer in 2013 op de E3-spelshow. De technische demo is gemaakt door Quantic Dream in opdracht van de PlayStation-maker. De video van ruim twaalf minuten moest demonstreren waartoe de PlayStation 4 in staat was. Dit waren beelden die in realtime werden weergegeven, maar Sony benadrukte destijds dat het een concept was en dat er geen plannen waren om een echte game te ontwikkelen.

Quantic Dream zelf heeft nog niets aangekondigd over een game gebaseerd op The Dark Sorcerer. Sinds eind vorig jaar is bekend dat de studio werkt aan Star Wars Eclipse . Dat wordt een actie-avonturenspel met een vertakkend verhaal. AccountNGT, dat nu de details over de nieuwe game vrijgeeft, deelde ook het nieuws dat Quantic Dream eraan werkte voor de officiële aankondiging van de Star Wars-game en liet ook de eerste screenshots zien.

Quantic Dream bestaat al sinds 1997 en werd bekend door games in opdracht van Sony, zoals Heavy Rain uit 2010, Beyond: Two Souls uit 2013 en Detroit: Become Human uit 2018. De studio werd twaalf jaar en in die periode gefinancierd door Sony. , werden games exclusief uitgebracht voor PlayStation-consoles. De studio heeft al enkele jaren andere investeerders en aan die exclusiviteit kwam in 2019 een einde .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01