072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

"Alleen Windows 11 Pro ondersteunt een lokaal account bij de eerste installatie"

datum: 03-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een bron van PCWorld meldt dat alleen de Pro-versie van Windows 11 lokale accounts ondersteunt bij de eerste installatie. Thuisgebruikers kunnen echter overschakelen naar een lokaal account nadat de eerste installatie is voltooid.

De bron van PCWorld ligt 'dicht bij Microsoft'. Een lokaal account is gewoon een gebruiker op de Windows-computer, die niet is aangemeld bij het besturingssysteem met een Microsoft-account. Een lokaal account zal volgens de bron geen beperkte gebruikerservaring hebben ten opzichte van een online account, al zullen bepaalde Microsoft-functies die de cloud gebruiken natuurlijk niet werken, zoals OneDrive.

Hoewel gebruikers na de eerste installatie hun gebruikersaccounts kunnen instellen zoals ze willen, heeft Microsoft tegen die tijd al de kans gehad om bepaalde gegevens over de pc te verzamelen. Zo weet hij dan in ieder geval dat er een Windows 11-computer is, op welke hardware hij draait en met welk Microsoft-account de installatie heeft plaatsgevonden.

Dit verschil tussen de Home- en Pro-versie van het besturingssysteem kwam al naar voren in de gelekte build van Windows 11. Dat was echter een build die nog niet officieel was uitgebracht, dus dit soort details zijn mogelijk nog niet verholpen. De verklaringen van de PCWorld-bron geven aan dat dit het geval is.

Microsoft onderneemt al geruime tijd stappen om gebruikers naar online accounts te leiden. In 2019 was de optie bijvoorbeeld verborgen in de initiële installatie van Windows 10 Home. Op dat moment kon het alleen worden opgehaald door het apparaat los te koppelen van internet, een truc die niet werkt met de Windows 11-builds. Bij die build kun je met Alt+F4 onderstaand scherm overslaan, waarna er alsnog een lokaal account kan worden aangemaakt. De verwachting is dat deze tijdelijke oplossing zal worden voltooid vóór de release van het besturingssysteem, ergens in de eerste helft van 2022.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01