072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Racesquare opent eind september simracelocatie op Circuit Zandvoort

datum: 27-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Racesquare, het bedrijf achter het F1 Racing Center in Utrecht, opent op 27 september een simracelocatie op het circuit van Zandvoort. Er komen twintig sim-rigs en er wordt geracet in verschillende klassen. Racesquare maakt gebruik van Assetto Corsa.

De sim-rigs op Racesquare Circuit Zandvoort zijn afkomstig van Build4Performance. Het is een frame met kuipstoel, een stuur en pedalen. De fabrikant maakt ook motion rigs , maar die worden niet ter plaatse gebruikt. De twintig simulatoren zijn uitgerust met een Fanatec Podium+ F1 stuur en pedalen. Het beeld wordt weergegeven op een 43" scherm met 4k resolutie en een hoge verversingssnelheid. De opstellingen hebben elk één scherm, door de beperkte ruimte is er geen ruimte voor meer schermen, zegt operations manager Sebastiaan Smit tegen Tweakers.

Het bedrijf gebruikt de Assetto Corsa racesim als software, aangevuld met diverse eigen aanpassingen en uitbreidingen. De software draait op pc's met Ryzen 7-processors en RX 5700XT GPU's en deelnemers krijgen een headset om met elkaar en de Race Marshall te communiceren. Ook zijn er rook- en lichteffecten tijdens de race.

Het bedrijf biedt deelnemers de mogelijkheid om op het circuit van Zandvoort virtueel te racen met F1-auto's, of andere circuits uit de F1-kalender. Het moet ook mogelijk zijn om voor andere raceklassen te kiezen; onder meer de GT3-klasse staat op de planning. Racesquare wil het aanbod afstemmen op de racekalender van Circuit Zandvoort, zodat deelnemers in de simulator kunnen racen met de auto's die in dezelfde periode op het circuit te zien zijn.

Een standaardsessie duurt een uur. Daarin krijgen de deelnemers een briefing, vrije training, kwalificatie en race. Dat kost 29 euro per deelnemer. Racesquare stelt de simulator zo in dat racen voor iedereen toegankelijk is, maar de Race Marshall kan op verzoek de instellingen naar wens aanpassen.

Racesquare Circuit Zandvoort gaat maandag 27 september open. De exploitant is ook het bedrijf achter het vorig jaar geopende F1 Racing Center in Utrecht. Daar kunnen deelnemers plaatsnemen op zestig simulatoren en deelnemen aan een zogenaamde Formula 1 Experience. Die locatie heeft een F1-licentie en maakt gebruik van de officiële F1-games.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01