072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Radeon RX 7800 XT met Navi 32 GPU verschijnt op de website van de toezichthouder

datum: 16-06-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Er is nieuwe informatie opgedoken over Asrock's aankomende Radeon RX 7800 XT grafische kaart. Op de lijst van een Aziatische toezichthouder staat dat de kaart een 256-bits geheugenbus zal hebben, wat lijkt te bevestigen dat de kaart een Navi 32 GPU zal hebben. Hierover doen al langer geruchten de ronde.

De kaart is online beschikbaar op de website van de Euraziatische Economische Commissie . Op die site stond de Asrock Radeon RX 7800 XT, een nieuw videokaartmodel dat binnenkort zou moeten verschijnen. Uit de informatie blijkt dat Asrock van plan is de videokaart in twee kleurvarianten uit te brengen, een zwarte en een witte.

Hoewel de exacte specificaties van de kaart nog onbekend zijn, lijkt het erop dat de kaart een Navi 32 GPU krijgt. De kaart zou 16GB vram hebben. Dat betekent dat de kaart een 256bit geheugenbus krijgt. Dit lijkt eerdere geruchten te bevestigen dat de aankomende AMD-kaarten in het middensegment inderdaad een GPU op basis van RDNA3 zullen hebben.

Eerder deze week doken er afbeeldingen op van de Navi 32 GPU , die nog niet officieel is aangekondigd door AMD voor specifieke kaarten. Deze afbeeldingen laten zien dat de GPU een grafische kaart heeft van ongeveer 200 mm² met vier geheugenchips voor in totaal 64 MB cachegeheugen en 60 rekeneenheden. Het feit dat de nieuw opgedoken Asrock-kaart een 256-bits geheugenbus bevat, lijkt opnieuw een bevestiging te zijn dat de kaart inderdaad een GPU met die specificaties zal hebben.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01