072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Raspberry Pi-gebruikers kunnen het besturingssysteem installeren vanuit de bootloader

datum: 09-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

De Raspberry Pi Foundation heeft een bètaversie van een bootloader uitgebracht met een functie om de minicomputers direct met internet te verbinden. Hierdoor kunnen gebruikers een besturingssysteem downloaden en installeren op het singleboard.

De stichting vraagt gebruikers om de nieuwe functie in bèta te testen. Daarvoor kunnen gebruikers een nieuwe versie van de bootloader installeren. Het bevat een functie genaamd Netwerkinstallatie . Gebruikers kunnen vervolgens de imager die de stichting aanbiedt downloaden en installeren. Normaal gesproken kan deze imager worden gebruikt om een besturingssysteem naar een SD-kaart op een andere pc te schrijven. Met de nieuwe functie kan de gebruiker een afbeelding van internet ophalen en rechtstreeks vanaf de Raspberry Pi op de kaart zetten.

Volgens de Raspberry Pi Foundation is de nieuwe functie een belangrijke oplossing voor gebruikers die geen andere computer hebben of bij de hand hebben. Gebruikers moeten nu een besturingssysteem op een SD-kaart zetten op een aparte pc met eigen software.

Alleen gebruikers met een Raspberry Pi 4 of een Pi 400 kunnen deelnemen aan de bèta. Hiervoor moeten gebruikers ook een toetsenbord en Ethernet hebben aangesloten. De functie werkt niet met wifi. Bovendien moeten gebruikers alle andere opstartmedia van hun Pi verwijderen, zoals USB-sticks. Beta-testers die de optionele bootloader proberen, moeten er rekening mee houden dat alle gegevens op de kaart zullen verdwijnen, waarschuwen de makers. In het installatiemenu kunnen gebruikers kiezen uit het standaard Raspberry Pi OS, maar ook uit andere besturingssystemen zoals Kodi, Home Assistant of Ubuntu. Het is ook mogelijk om andere acties in het menu uit te voeren, zoals het opnieuw formatteren van de kaart.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01