072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Raspberry Pi introduceert HAT voor Lego

datum: 19-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Raspberry Pi heeft een nieuwe 'Build HAT'-add-on geïntroduceerd. Hierdoor is het mogelijk om LEGO's Spike robotcomponenten via de Pi te programmeren. Bepaalde andere Lego-sets, zoals Mindstorm's Robot Inventor, zijn nu zo programmeerbaar.

Met de Build HAT kunnen alle Lego-robotcomponenten die een LPF2- of LEGO Power Functions versie 2-connector gebruiken, worden geprogrammeerd met de Raspberry Pi. Hieronder vallen in ieder geval de Spike sets van LEGO Education, waar deze HOED speciaal voor gemaakt is. Raspberry Pi meldt zelf dat de Robot Inventor-set uit de LEGO Mindstorms-collectie ook compatibel is. De Build HAT kost $ 25. Het is nog niet bekend wanneer het bord wordt vrijgegeven.

De Spike-sets worden al geleverd met een hub waarmee Python-programma's kunnen worden opgeslagen en uitgevoerd. Behalve die hub bevat de Raspberry ook GPIO-pinnen. Hoewel de Build HAT zelf met die pinnen moet worden aangesloten, kunnen gebruikers met de ongebruikte pinnen meer componenten toevoegen, wat volgens Raspberry extra flexibiliteit zou moeten geven bij het maken van projecten.

De Build HAT bestaat uit een RP2040 microcontroller. Het heeft ook 'slechts' vier LPF2-connectoren, in tegenstelling tot de zes op LEGO's eigen Spike-hubs, die de LEGO-motoren en -sensoren bedienen. De HAT kan worden aangesloten op alle Raspberry Pi-kaarten met een 40-pins GPIO-header, hoewel een extra GPIO-verlengkabel nodig is om verbinding te maken met de Raspberry Pi 400. Om aangesloten Lego-componenten te programmeren met de Build HAT, heeft Raspberry Pi een bijbehorende Python-bibliotheek gemaakt .

Raspberry Pi verkoopt apart een 48W voeding voor dit uitbreidingsbord waarmee volgens het bedrijf zowel de HAT, de aangesloten Lego-motoren als de Raspberry Pi zelf van stroom kunnen worden voorzien. Deze voeding kost $15.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01