072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Razer en Qualcomm kondigen ontwikkelaar Handheld aan

datum: 02-12-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Razer en Qualcomm hebben een handheld voor ontwikkelaars aangekondigd. De handheld draait op een aparte Qualcomm soc voor gaming-apparaten. De handheld zal niet uitkomen voor de consument, zeggen beide bedrijven.

De handheld heet Snapdragon G3x Handheld Development Kit, zegt Razer . Op de site van de fabrikant kunnen gameontwikkelaars hun interesse in het product kenbaar maken om het in handen te krijgen. Het is niet bekend of Razer hiervoor geld vraagt. Het is de bedoeling dat ontwikkelaars eerst games maken voor dit type handheld, waarna fabrikanten consumentenproducten kunnen gaan maken.

De handheld draait op Android. Het apparaat heeft een aangepaste interface die alleen in liggende modus werkt. De games verschillen van gewone Android-games doordat ze alleen in landscape werken en ontwikkelaars kunnen ervan uitgaan dat er knoppen, triggers, schouderknoppen en thumbsticks zijn. De handheld kan ook games streamen.

De ontwikkelkit heeft een 6,65" OLED-scherm met een resolutie van 2340x1080 pixels, met een oppervlakte van ongeveer 109 vierkante centimeter. Het apparaat heeft een USB-C-poort voor het opladen van de 6000mAh-batterij en het aansluiten van andere apparatuur, zoals AR- en VR-brillen of een televisie.

De Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 heeft naast WiFi 6E een modem die 5G op mmWave en sub-6 frequenties mogelijk maakt. Verdere specificaties van de soc zijn niet bekend. Qualcomm blijft ook vaag in zijn documentatie over de processorkernen, GPU en andere details. Er wordt gezegd dat het krachtiger is dan een Snapdragon 888 en gericht is op prestaties die de soc voor een langere periode kan vasthouden. Het is in ieder geval een ARM-soc die erg doet denken aan Snapdragon-chipsets voor smartphones.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01