072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Realme kondigt 4K Google TV-stick aan

datum: 10-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Realme staat op het punt een Google TV-stick uit te brengen. Het is de eerste release van het Google TV-besturingssysteem op een op zichzelf staand stuk hardware sinds Chromecast. Tot nu toe moest je de Google-stick gebruiken of een tv met Google TV ingebouwd om het besturingssysteem te krijgen.

De Realme-stick zal softwarematig de verwachte apps en Google-functies ondersteunen: Netflix, YouTube, Prime Video, YouTube Music en de Google Assistant zijn aanwezig. Uit foto's en screenshots op de Realme-pagina blijkt dat de interface vergelijkbaar is met die van de Chromecast met Google TV, daterend uit 2020. Aan de hardwarekant is er niet veel te melden. Realme stelt dat de stick 4k60-uitvoer ondersteunt, evenals hdr10+ en dat de connector van de hdmi 2.1-specificatie is.

Realme stelt dat de stick op 13 oktober beschikbaar zal zijn. De pagina waar het dit allemaal meldt, is echter te vinden op de Indiase website van het bedrijf. De verwachting is dan ook dat het product op die datum in India op de markt zal komen. Wellicht wordt op die datum meer bekend, zoals een prijs en eventuele beschikbaarheid, buiten India.

Google TV is een variant van Android TV, die er anders uitziet. Onder de motorkap draaien beide versies van het besturingssysteem nog steeds op Android. Op termijn wil Google alleen dat Google TV te koop wordt aangeboden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01