072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Red Hat brengt RHEL 9 bèta uit als eerste CentOS downstream-release

datum: 04-11-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Red Hat heeft RHEL 9 in bèta uitgebracht, de eerste versie van Red Hat Enterprise Linux op basis van CentOS Stream. Het draait op Linux kernel 5.14 en bevat veel nieuwe beveiligingsfuncties.

Red Hat Enterprise Linux 9 Beta is nu voor iedereen beschikbaar om te downloaden . Voor het eerst hoeven gebruikers zich niet langer specifiek aan te melden om een bètaversie te downloaden. RHEL9 is de eerste volledige release van de distro die is gebaseerd op CentOS Stream. De ontwikkelaars van CentOS kondigden vorig jaar aan dat ze het besturingssysteem niet langer zouden uitbrengen als een rebuild van RHEL, maar als een upstream- tak van Red Hat Enterprise Linux. CentOS 8 was de laatste herbouw van RHEL, met name RHEL 8. De nieuwe bètaversie is de eerste release die uit CentOS Stream komt.

De bèta van RHEL 9 draait op Linux-kernel 5.14 op x86_64- en aarch64-systemen. Het moet ook mogelijk zijn om de distro op Apple's M1-processor te draaien. Het besturingssysteem bevat nieuwe versies van compilers zoals Go en Rust, Python 3.9 en GNU C-library glibc 2.3.4. De GCC-compiler is bijgewerkt naar versie 11, zodat programmeurs C++ 17 als standaardtaal kunnen gebruiken.

Het bevat verschillende beveiligingsfuncties, zoals Smart Card-ondersteuning en de integratie van OpenSSL 3. Ook is Link Time Optimization toegevoegd, waardoor pakketten kleiner worden en sneller worden gecompileerd.

Veel CentOS-gebruikers waren niet blij met de veranderingen die Red Hat maakte. Er zijn verschillende CentOS-alternatieven op gebouwd, waaronder AlmaLinux en Rocky Linux .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01