072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Reddit sluit subreddit tegen covid-maatregelen na 'brigade'

datum: 02-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Reddit heeft het grootste anti-coronaforum /r/NoNewNormal verboden. 54 andere subreddits zijn ook in quarantaine geplaatst. De beslissing komt dagen nadat Reddit zei dat het subreddits voor het verspreiden van nepnieuws niet zou verbieden, hoewel het verbod over iets anders gaat.

NoNewNormal is verboden vanwege de brigades van andere subreddits, schrijft het sociale netwerk . Reddit zegt subreddits te hebben geanalyseerd die uitgesproken zijn tegen coronamaatregelen of verkeerde informatie verspreiden over het virus of de vaccinaties ertegen. Het netwerk geeft toe dat een paar "high signal subs" verantwoordelijk zijn voor veel van de tegendraadse opvattingen over corona op het hele Reddit-platform.

Toch is dat niet waarvoor NoNewNormal is verbannen. De subreddit is verbannen omdat er de afgelopen maand zeker tachtig keer een brigade door NoNewNormal is geleid op andere subreddits. In brigades overspoelen de leden van de ene gemeenschap een andere gemeenschap. "NoNewNormal is de enige subreddit op onze lijst met subs met een hoog signaal waar we dit gedrag hebben gezien, en het is een van de grootste bronnen van gemeenschapsinterferentie die we in ons onderzoek hebben gezien", schrijft het netwerk.

NoNewNormal was veruit de grootste community op het platform waar verkeerde informatie over corona werd verspreid. De subreddit had meer dan 122.000 abonnees. Met een verbod op Reddit is een subreddit niet meer te bezoeken en worden posts verwijderd. Abonnees raken hun Reddit-account niet kwijt.

Naast het NoNewNormal-verbod heeft Reddit ook 54 subreddits in quarantaine geplaatst. Dat is een tool die al sinds 2015 bestaat . Subreddits in quarantaine kunnen alleen worden bezocht als gebruikers hier expliciet voor kiezen, en ze verschijnen niet langer op de startpagina of in de map /r/all. De subreddits zijn in quarantaine geplaatst vanwege het overtreden van de regel van het platform 1 , die stelt dat gebruikers andere gebruikers niet mogen lastigvallen. Reddit vermeldt niet welke subreddits in quarantaine worden geplaatst, maar zegt wel dat het subs zijn die covid ontkennen. Ten slotte bouwt het platform ook nieuwe bronnen voor moderators om het voor hen gemakkelijker te maken om brigade door te geven.

Hoewel het verbod van NoNewNormal niet direct verband houdt met verkeerde informatie, is de actie onlosmakelijk verbonden met een massale verontwaardiging van tientallen grote subreddits die eerder deze week plaatsvonden. Enkele van de grootste subreddits, waaronder r/futurology en /r/tifu, werden deze week zwart. Ze deden dit nadat ze er eerder bij Reddit op hadden aangedrongen actie te ondernemen tegen specifiek /r/NoNewNormal . Reddit ondernam daar geen actie op, omdat het platform zei dat het de vrijheid van meningsuiting wilde respecteren. Reddit vermeldt dat protest nergens in de nieuwe post.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01