072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Renders tonen vermeende AMD AM5-socket

datum: 30-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Er zijn renders opgedoken die naar verluidt AMD's aankomende AM5-socket tonen. De afbeeldingen tonen de LGA1718 socket met deksel en montagehandvat. AMD gebruikt een andere pin-grid-array voor de AM4-socket.

Als de renders die ExecutableFix publiceert, daadwerkelijk de aanstaande AM5-socket laten zien, zullen de Ryzen-desktopprocessors van volgend jaar een vergelijkbare LGA-socket hebben als Intel. De afbeeldingen tonen een deksel met een hendel die naar beneden moet worden gedrukt om de processor op zijn plaats te krijgen. Verder de IHS, de geïntegreerde warmteverspreider , van wat de toekomstige Ryzen-chip zou worden.

AMD zou ook overstappen van een pin-grid-array naar een land-grid-array voor de Ryzen-chips. Met de Threadripper- en EPYC-processors gebruikt AMD al LGA met de LGA4094-socket. Het voordeel van PGA is dat de processor zonder veel druk in de gaatjes van de socket op het moederbord valt. Aan de andere kant kunnen de pinnen beschadigd raken. Met LGA is het risico op beschadiging van de CPU veel kleiner.

De socket zou bedoeld zijn voor de aankomende op Zen 4 gebaseerde Ryzen-processors voor de desktop, met de codenaam Raphael. AMD zou deze op 5nm laten produceren. Ze zouden volgend jaar de op Zen 3 gebaseerde Ryzen 5000-processors met AM4-socket, codenaam Vermeer, opvolgen. ExecutableFix publiceerde eerder vermeende details over het AM5-platform .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01