072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Renders tonen vermeende AMD AM5-socket

datum: 30-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Er zijn renders opgedoken die naar verluidt AMD's aankomende AM5-socket tonen. De afbeeldingen tonen de LGA1718 socket met deksel en montagehandvat. AMD gebruikt een andere pin-grid-array voor de AM4-socket.

Als de renders die ExecutableFix publiceert, daadwerkelijk de aanstaande AM5-socket laten zien, zullen de Ryzen-desktopprocessors van volgend jaar een vergelijkbare LGA-socket hebben als Intel. De afbeeldingen tonen een deksel met een hendel die naar beneden moet worden gedrukt om de processor op zijn plaats te krijgen. Verder de IHS, de geïntegreerde warmteverspreider , van wat de toekomstige Ryzen-chip zou worden.

AMD zou ook overstappen van een pin-grid-array naar een land-grid-array voor de Ryzen-chips. Met de Threadripper- en EPYC-processors gebruikt AMD al LGA met de LGA4094-socket. Het voordeel van PGA is dat de processor zonder veel druk in de gaatjes van de socket op het moederbord valt. Aan de andere kant kunnen de pinnen beschadigd raken. Met LGA is het risico op beschadiging van de CPU veel kleiner.

De socket zou bedoeld zijn voor de aankomende op Zen 4 gebaseerde Ryzen-processors voor de desktop, met de codenaam Raphael. AMD zou deze op 5nm laten produceren. Ze zouden volgend jaar de op Zen 3 gebaseerde Ryzen 5000-processors met AM4-socket, codenaam Vermeer, opvolgen. ExecutableFix publiceerde eerder vermeende details over het AM5-platform .

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01