072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Renesas gaat goedkope en voordelige FPGA's uitbrengen

datum: 17-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Het Japanse chipbedrijf Renesas betreedt de markt voor field-programmeerbare gate array-chips en concurreert onder andere met AMD's Xilinx en Intel's Altera. Renesas brengt zuinige en goedkopere fpgas uit met de ForgeFPGA-serie.

ForgeFPGA-chips verbruiken tot 20 microampère in stand-by en kosten minder dan $ 0,50 per stuk wanneer ze in bulk worden gekocht. Renesas levert gratis ontwikkelsoftware voor de programmeerbare chips. De software biedt een macrocell-modus met een schematische ontwikkelingsstroom en een hdl-modus voor het programmeren in een traditionele Verilog-omgeving. Meer details over de aankomende chips heeft Renesas nog niet bekendgemaakt.

Renesas kon het ontwikkelteam van Silego, een dochteronderneming van Dialog Semiconductor, gebruiken om de chips te ontwerpen. Dat Amerikaanse bedrijf werd begin dit jaar overgenomen door Renesas. Silego brengt onder meer de programmeerbare GreenPAK cmics uit, waarbij cmic staat voor configureerbare mixed-signal integrated circuits . Onder meer Fitbit, Garmin en GoPro gebruiken de smics van Silego.

Renesas zal in het tweede kwartaal van 2022 de eerste ForgeFPGA-chips beschikbaar stellen, maar partnerbedrijven kunnen nu al engineering samples aanvragen. FPGA's hebben programmeerbare logica, zodat fabrikanten verschillende functies kunnen implementeren op aanvankelijk identieke chips. De resulterende chips kunnen die taken vervolgens snel en efficiënt uitvoeren.

In onder meer datacenters maken grote techbedrijven steeds vaker gebruik van FPGA's voor specifieke berekeningen, wat vorig jaar de aanleiding was voor AMD om Xilinx over te nemen en Intel, al in 2015, om Altera over te nemen . Renesas concurreert met deze twee marktleiders.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01