072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Resident Evil Village pc-versie crack lijkt prestatieproblemen op te lossen

datum: 11-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Een nieuwe crack voor de pc-versie van Resident Evil Village lijkt de prestatieproblemen op te lossen die bijvoorbeeld gepaard gaan met het doden van zombies. De crackmaker beweert dat de kopieerbeveiligingen van ontwikkelaar Capcom en Denuvo het probleem waren.

"Al het in-game stotteren zoals het doden van een zombie is verholpen omdat Capcom's toegangspunten zijn gestript, dus de meeste van hun functies worden nooit meer uitgevoerd", vertelde crack-maker Empress aan de crack's .nfo. "Wat het nog erger maakt, is dat de drm van Capcom volledig verstopt zat in de vm van Denuvo, waardoor het nog langzamer ging."

De problemen met het stotteren werden rond de release al aan de orde gesteld door onder meer Digital Foundry, die het in een video uitlegde. Deze duiden ook op significante prestatieproblemen wanneer de speler de heksen tegenkomt, die worden omringd door een zwerm vleermuizen. Die prestatieproblemen lijken ook te zijn opgelost.

Verschillende partijen hebben het op de proef gesteld en beweren dat de scheur inderdaad de prestaties verbetert. Dat omvat kanalen op YouTube, evenals John Papadopoulos van Dark Side of Gaming .

Een nadeel van de crack lijkt te zijn dat bepaalde animaties, waarin de drm vermoedelijk zijn controles uitvoert, volledig lijken te zijn verwijderd. Respondenten op een piraterijwebsite verwijzen naar een ander vergelijkingsfilmpje waarin een van de heksen in de reguliere versie op allerlei manieren het personage van de speler grijpt en in de gekraakte versie vooral naar de speler staart. Het is niet bekend hoeveel animaties er ontbreken. Merk op dat de prestaties in die video niet zomaar te vergelijken zijn omdat de videomaker twee verschillende gpu-stuurprogrammaversies gebruikt.

Dat Denuvo en andere kopieerbeveiligingen de prestaties van de games die ze beschermen negatief beïnvloeden, is niet nieuw. Zo toonde een uitgebreide benchmarksessie van het YouTube-kanaal Overlord Gaming dit in 2018 al aan.

Dat kanaal merkte ook op dat een crack niet noodzakelijkerwijs de prestaties van een game verbetert, terwijl het verwijderen van Denuvo door een ontwikkelaar een veel grotere kans heeft om dit te doen. Resident Evil Village en de crack van Empress lijken de uitzondering te zijn, met het probleem in de vorm van de ontbrekende animaties. Misschien heeft Capcom nu de crack, verwijdert de kopieerbeveiliging zelf, wat vaker gebeurt bij Denuvo.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01