072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Roblox-maker maakt datalek openbaar nadat Troy Hunt erover tweet

datum: 20-07-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Roblox Corporation gaat naar buiten over een hack uit 2021 waarbij persoonsgegevens van zo'n 4000 deelnemers aan de Roblox Developer Conference zijn blootgelegd. De aankondiging kwam nadat beveiligingsexpert Troy Hunt er aandacht aan had besteed.

Het is niet bekend of de Roblox Corporation van de hack afwist voordat Troy Hunt van HaveIbeenPwned.com er aandacht aan besteedde . Volgens de tips die Hunt kreeg, gaat het om de deelnemers aan de Roblox Developer Conference in de jaren 2017 tot en met 2020. In 2021 zou de dataset op een forum zijn geplaatst, maar zou niet veel aandacht hebben getrokken. Het lijkt erop dat de gegevens onlangs opnieuw zijn gepost en nu meer aandacht krijgen. Het is niet bekend hoe de gegevens zijn verkregen.

Troy Hunt wijdde er op 18 juli een paar tweets aan en vroeg potentiële tipgevers om meer informatie. Hij ontving die informatie en de Roblox Corporation heeft de betrokken personen nu op de hoogte gebracht.

Volgens de tweets van Hunt bevat de dataset namen, geboortedata, e-mailadressen, telefoonnummers, adressen en IP-adressen. Sommige bevatten zelfs de maat van het t-shirt. Blijkbaar gaan er twee soorten e-mail rond van Roblox, gebaseerd op hoeveel van iemands informatie op straat is. Als het alleen het e-mailadres is, krijgen ze een kortere e-mail die naast de aankondiging zegt dat Roblox "stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat dit soort incidenten in de toekomst worden vermeden". Als het om meer data gaat, wordt 'uit voorzorg' een 'jaarabonnement op een tool voor identiteitsbescherming' aangeboden.

Roblox is een videogame waarin spelers hun eigen games kunnen ontwikkelen. Binnen hun games kunnen ook microtransacties plaatsvinden, waarvan de makers een percentage ontvangen. Het spel is erg populair onder jonge kinderen en heeft volgens Statistia meer dan 60 miljoen dagelijkse actieve spelers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01