072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

ROC Mondriaan meldt grote hack, studenten krijgen geen toegang tot bestanden

datum: 23-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

MBO-instelling ROC Mondriaan is slachtoffer geworden van een grote hack. Als gevolg hiervan zijn de systemen van de school momenteel ontoegankelijk en hebben medewerkers en studenten geen toegang tot hun bestanden.

De hack werd afgelopen weekend ontdekt, waarna de onderwijsinstelling aangifte deed, schrijft ROC Mondriaan in een blogpost. Ook is er een forensisch onderzoek naar de hack gestart. Hiermee hoopt de onderwijsinstelling 'de omvang van de hack in kaart te brengen, de gevolgen inzichtelijk te maken en sporen veilig te stellen'. Momenteel wordt ook onderzocht hoe ROC Mondriaan de systemen zo snel en veilig mogelijk weer toegankelijk kan maken.

Het is nog niet duidelijk of het om een ransomware-infectie gaat. Woordvoerders van de school willen dat op dit moment niet bevestigen, schrijft RTL Nieuws. Harry de Bruijn, lid van de directie van de school, schrijft in de blogpost: "Het liefst vertellen we je nu meer, maar het onderzoek moet de komende uren en dagen eerst duidelijkheid geven."

ROC Mondriaan doet er 'alles aan' om volgende week te starten met het onderwijs, al is dat wellicht in 'aangepaste vorm'. Het is namelijk nog onzeker 'of het onderwijs kan rekenen op ondersteuning van de benodigde systemen en applicaties'.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01