072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Rocket League blokkeert matchmaking voor spelers die regelmatig casual matches verlaten

datum: 11-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Seizoen vier van Rocket League is woensdag van start gegaan en zal harder optreden tegen spelers die regelmatig Casual Matches verlaten. Ze kunnen tijdelijk worden uitgesloten van het matchmaking-proces. Er zal ook een optie zijn om rondes af te breken.

Ontwikkelaar Psyonix schrijft over "verbeteringen voor Casual Matches" in zijn talk over de updates van het vierde seizoen. Daarin zegt het bedrijf dat het frustrerend kan zijn als teamgenoten deze wedstrijden voortijdig verlaten. Om deze situatie te verbeteren komt er een optie om de wedstrijd voortijdig te beëindigen, zoals bij Competitive Matches al mogelijk is. Alle overige spelers moeten hiermee instemmen.

Bovendien richt Psyonix zich op spelers die constant Casual Matches verlaten. Die spelers kunnen een tijdelijke schorsing van het matchmakingproces krijgen, wat betekent dat ze gedurende een bepaalde periode niet aan een wedstrijd kunnen deelnemen. Deze bans worden langer naarmate een speler meer Casual Matches vroegtijdig verlaat. Spelers die slechts af en toe dergelijke rondes verlaten voordat er een winnaar is, worden niet beïnvloed door deze maatregelen. Overigens worden bots ingezet om spelers direct te vervangen als ze een ronde verlaten. Die bots kunnen op hun beurt worden vervangen door andere, nieuwe spelers als ze zich voordoen.

Deze innovatie leidt tot verdeeldheid onder de spelers. Er is een bericht op Reddit met bijna 14.000 upvotes waarin het ongenoegen van de auteur over de verandering wordt uitgedrukt. Hij zegt dat de rondes niet voor niets 'informeel' worden genoemd. Een andere speler voegt zich bij hem en zegt dat hij Casual rondes met enige regelmaat onderbreekt als hij als ouder plotseling moet ingrijpen om voor zijn kinderen te zorgen. Hij wijst erop dat deze rondes soms langer dan dertig minuten kunnen duren, hoewel dat meestal een stuk korter is. Het overkoepelende bezwaar is vooral dat dit aangescherpte beleid het onderscheid tussen Casual en Competitive te veel vervaagt.

Er zijn echter ook spelers die het waarderen dat Psyonix strenger zal optreden tegen spelers die rondes verlaten. Er is een speler die tussenbeide komt in de discussie en geeft aan hoe negatief de situatie is geworden in de Casual-modus. Volgens hem is het nu zo erg geworden dat je gewoon vier rondes achter elkaar kunt spelen, zonder er ook maar één af te maken. Hij zegt dat het zeldzaam is dat een hele lobby de hele ronde blijft spelen. Het nieuwe beleid is volgens hem redelijk, omdat straffen niet meteen een of enkele keren worden uitgedeeld.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01