072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Rocket League blokkeert matchmaking voor spelers die regelmatig casual matches verlaten

datum: 11-08-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Seizoen vier van Rocket League is woensdag van start gegaan en zal harder optreden tegen spelers die regelmatig Casual Matches verlaten. Ze kunnen tijdelijk worden uitgesloten van het matchmaking-proces. Er zal ook een optie zijn om rondes af te breken.

Ontwikkelaar Psyonix schrijft over "verbeteringen voor Casual Matches" in zijn talk over de updates van het vierde seizoen. Daarin zegt het bedrijf dat het frustrerend kan zijn als teamgenoten deze wedstrijden voortijdig verlaten. Om deze situatie te verbeteren komt er een optie om de wedstrijd voortijdig te beëindigen, zoals bij Competitive Matches al mogelijk is. Alle overige spelers moeten hiermee instemmen.

Bovendien richt Psyonix zich op spelers die constant Casual Matches verlaten. Die spelers kunnen een tijdelijke schorsing van het matchmakingproces krijgen, wat betekent dat ze gedurende een bepaalde periode niet aan een wedstrijd kunnen deelnemen. Deze bans worden langer naarmate een speler meer Casual Matches vroegtijdig verlaat. Spelers die slechts af en toe dergelijke rondes verlaten voordat er een winnaar is, worden niet beïnvloed door deze maatregelen. Overigens worden bots ingezet om spelers direct te vervangen als ze een ronde verlaten. Die bots kunnen op hun beurt worden vervangen door andere, nieuwe spelers als ze zich voordoen.

Deze innovatie leidt tot verdeeldheid onder de spelers. Er is een bericht op Reddit met bijna 14.000 upvotes waarin het ongenoegen van de auteur over de verandering wordt uitgedrukt. Hij zegt dat de rondes niet voor niets 'informeel' worden genoemd. Een andere speler voegt zich bij hem en zegt dat hij Casual rondes met enige regelmaat onderbreekt als hij als ouder plotseling moet ingrijpen om voor zijn kinderen te zorgen. Hij wijst erop dat deze rondes soms langer dan dertig minuten kunnen duren, hoewel dat meestal een stuk korter is. Het overkoepelende bezwaar is vooral dat dit aangescherpte beleid het onderscheid tussen Casual en Competitive te veel vervaagt.

Er zijn echter ook spelers die het waarderen dat Psyonix strenger zal optreden tegen spelers die rondes verlaten. Er is een speler die tussenbeide komt in de discussie en geeft aan hoe negatief de situatie is geworden in de Casual-modus. Volgens hem is het nu zo erg geworden dat je gewoon vier rondes achter elkaar kunt spelen, zonder er ook maar één af te maken. Hij zegt dat het zeldzaam is dat een hele lobby de hele ronde blijft spelen. Het nieuwe beleid is volgens hem redelijk, omdat straffen niet meteen een of enkele keren worden uitgedeeld.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01