072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Rockstar-oprichter Dan Houser lijkt nieuwe gamestudiostudio op te richten

datum: 03-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Dan Houser, de oprichter van Rockstar Games die na 20 jaar zijn studio verliet, lijkt een nieuwe gamestudio te hebben opgezet. 'Absurd Ventures in Games' is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gaat volgens de lokale Kamer van Koophandel games maken.

Het Franse Rockstar Magazine was een van de eersten die het nieuws ontdekte. De activiteitsbeschrijving van het bedrijf zou 'computerspellen ontwerpen' omvatten, samen met nog drie varianten. Het adres in het VK is echter niet waar de studio zich bevindt; volgens Video Games Chronicle is dat adres de thuisbasis van een bedrijf dat "secretaressediensten" levert voor meer dan duizend andere bedrijven op hetzelfde adres. Het nieuwe bedrijf verwierf ook meteen een Amerikaanse vestiging, gevestigd in Delaware. Houser staat bekend als producer, creative director en corporate director van het bedrijf .

Het woord "ventures" in de naam van het bedrijf zou kunnen betekenen dat dit meer een bedrijf is dat investeert in andere gamebedrijven. Dat zou het geval zijn als house met 'ventures' naar 'venture capital' verwijst.

Dan Houser verliet Rockstar Games in maart 2020, maar was sinds het voorjaar van 2019 met "verlengd verlof". Dan Houser was nauw betrokken bij de games van zijn studio. Hij had grote invloed op games als GTA V en Red Dead Redemption 2. Van die twee games zijn inmiddels meer dan 150 miljoen exemplaren afgeleverd. Houser was onder meer betrokken bij het schrijven van het scenario voor Red Dead Redemption 2. Hierover zei hij in 2018 dat het schrijfteam, waaronder hijzelf, 100-urige weken heeft gewerkt.

Dan Houser richtte in 1998 samen met zijn broer Sam en drie anderen Rockstar Games op. De studio staat bekend om Grand Theft Auto, hoewel die franchise begon met DMA Design, dat werd overgenomen door Rockstar-moederbedrijf Take-Two. Andere bekende Rockstar-spellen zijn Bully, Max Payne, Manhunt en Midnight Club.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01